Το τελευταίο clasico χωρίς Μέσι και Κριστιάνο

295
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, το απόλυτο ντέρμπι του πλανήτη Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα έχει συνδεθεί με την κόντρα των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο.

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο συγκέντρωναν πάνω τους τα βλέμματα στο εκάστοτε clasico της Ισπανίας. Η κλάση και η προσωπικότητά τους ξεχώριζε πάντα και οι δύο αστέρες κατάφερναν να γίνονται καθοριστικοί σχεδόν πάντα σε τέτοια ματς.

Ήρθε όμως η ώρα που θα δούμε το ντέρμπι χωρίς κάποιος από τους δύο να είναι παρών στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος αποχώρησε από τη Μαδρίτη για λογαριασμό της Γιουβέντους, ενώ ο Αργεντινός δεν θα αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του.

Θυμάστε την τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε clasico χωρίς Μέσι και Ρονάλντο; Ήταν στις 23 Δεκεμβρίου του 2007, όταν η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου. Φυσικά και δεν έλειπαν τα μεγάλα ονόματα, αφού οι δύο αντίπαλοι είχαν στις τάξεις τους ουκ ολίγα αστέρια.

Ροναλντίνιο, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Ντέκο, Τουρέ και Ετό από τη μία, Ραούλ, Ρομπίνιο, Σνάιντερ, Φαν Νίστελροϊ και Καναβάρο από την άλλη και το γρασίδι του γηπέδου θύμιζε… γαλαξία.

Τότε, για τη 17η αγωνιστική της Primera Division και μπροστά σε 98.248 θεατές στο Καμπ Νόου, οι “μερένχες” του Μπερντ Σούστερ είχαν επικρατήσει με σκορ 0-1, χάρη σε γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή