Το γκολ που αγάπησαν περισσότερο οι φίλοι της Γιουβέντους

844

Το 2017 η Γιουβέντους έκλεισε 120 χρόνια ζωής. Οι οπαδοί μεταξύ τους έκαναν ατελείωτες συζητήσεις πριν και μετά από τα ματς, λέγοντας ιστορίες από τα παλιά. Για μεγάλους παίκτες που πέρασαν από την ομάδα, όπως ο Ζιντάν, για μεγάλες νίκες, για τελικούς, για Τσάμπιονς Λιγκ, για πρωταθλήματα και φυσικά για τον υποβιβασμό της ομάδας στην δεύτερη κατηγορία. Και όταν μιλούσαν γι’ αυτόν, πάντα έλεγαν ευχαριστώ στους παίκτες που έδειξαν αγάπη στον σύλλογο, όπως ο Μπουφόν, ο Τρεζεγκέ και ο Ντελ Πιέρο για παράδειγμα.

Οι άνθρωποι της διοίκησης λοιπόν, στο πλαίσιο των 120 ετών ζωής, ρώτησαν τους οπαδούς της Γιουβέντους και ποιο ήταν το αγαπημένο τους γκολ. Και τις περισσότερες ψήφους πήρε ένα γκολ του Μέγα Αλέξανδρου. Του Ντελ Πιέρο. Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος παίκτης αυτός που θα “έκλεβε” την καρδιά των οπαδών.

Ήταν ένα παιχνίδι τον Δεκέμβρη του 1994 με αντίπαλο την Φιορεντίνα. Μέσα στο “Ντέλε Άλπι” και η Γιουβέντους στο πρώτο ημίχρονο έχανε με 2-0. Τότε, άλλωστε, η μεγάλη δύναμη της Ιταλίας ήταν η Μίλαν που είχε πάρει και Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα λίγο καιρό πριν (1994).

Η Γιουβέντους στο δεύτερο μισό του αγώνα προσπαθεί να φέρει τούμπα το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο αλλά με 2 γκολ στο 74′ και 77′ ισοφαρίζει.Και το κερασάκι το έβαλε ο Ντελ Πιέρο με μία εντυπωσιακή “λόμπα” που έδωσε και τη νίκη. Και εκείνη την χρονιά η Γιουβέντους κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ιταλίας μετά από 10 χρόνια…

Ο ίδιος είχε πει: “Τι να πω; Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα εκείνο το τέρμα και πολύ περήφανος με το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δώσω μια αγκαλιά και φυσικά ‘Ζήτω η Γιούβε'”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή