Λάθος κάνεις Κατερίνα…

140

Μα δεν χρειάζονταν; Κι ήρθαν απανωτές οι κεραμίδες. Πριν καλά-καλά προλάβουν να γίνουν σκέψεις τα λεγόμενα της Κατερίνας Στεφανίδη ότι «ασχολείστε μαζί μας κάθε τέσσερα χρόνια…»- με την χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο στο άλμα επί κοντώ βέβαια, μέσα από τα συμφραζόμενα της, να εννοεί πως τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχουν την λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων- ήρθε και ο ποταμός της μητέρας της Λευτέρη Πετρούνια που επιβεβαίωσε το… κοινό μυστικό.

Η Κατερίνα έκανε ένα μεγάλο λάθος! Δεν ασχοληθήκαμε μαζί της, με τον Γιαννιώτη, τον Πετρούνια, την Κορακάκη, τα παιδιά της ιστιοπλοΐας Μάντη και Καγιαλή γιατί κατάφεραν κάτι καλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή γιατί βρίσκονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκαναν την προσπάθειά τους.

ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Πριν καν προλάβουν να ωριμάσουν αυτές οι σκέψεις και οι ενοχές για τον καθένα μας, ήρθε η μητέρα του Πετρούνια και είπε τα πράγματα ακριβώς με το όνομά τους. Της βγάζουμε το καπέλο, γιατί-προσέξτε- δεν μίλησε για τον γιο της. Για το δικό της παιδί, αλλά για τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής.

«Είμαι υπερήφανη όχι μόνο για το παιδί μου αλλά για όλους τους αθλητές. Ο Λευτέρης σήμερα είναι Ολυμπιονίκης αύριο δεν είναι. Και τότε; Θα τον αγνοήσετε όπως τον Μάρα που έφυγε από την πίσω πόρτα; Έχω θυμό… Αδικήθηκαν παιδιά! Η Μιλλούση; Γιατί δεν δείξατε το πρόγραμμά της; Απαράδεκτο! Επειδή έπεσε; Για μένα είναι απαράδεκτο! Έπρεπε να παρουσιάσετε όλους τους Έλληνες αθλητές»!

Έχει άδικο; Σαφέστατα και όχι. Να το δούμε και από μία άλλη οπτική γωνία; Πόσοι και ποιοι πήγαν στο «Ελ. Βενιζέλος», στην επιστροφή από το Ρίο στην Ελλάδα στους υπόλοιπους αθλητές; Πέραν των φίλων τους και των οικογενειών τους. Πήγαν τα ΜΜΕ; Πήγαν οι Υπουργοί και οι θεσμικοί φορείς; Αυτοί που πάνε δίπλα τους μόνο για τη λεζάντα και σε όλη την προσπάθειά τους, τους έχουν… ξεχασμένους (σ.σ. για να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη πιο βαριά λέξη). Δεν τους υποστηρίζουν ούτε οικονομικά αλλά ούτε και ηθικά;

Πόσοι ξέρουν σε ποια θέση τερμάτισαν στην κωπηλασία στο διπλό σκιφ οι Σοφία Ασουμανάκη – Κατερίνα Νικολαϊδού; Να σας πούμε; Στην 4η! Μία θέση κάτω από τα μετάλλια. Ουδείς ασχολήθηκε. Γιατί στον λαιμό τους δεν κρέμεται κάτι λαμπερό. Ο Βύρων Κοκκαλάνης βγήκε 5ος στην ιστιοπλοΐα.

Ακούγαμε συνεχώς και διαφημίζονταν ο τελικός και η διεκδίκηση του μεταλλίου για τους Κώστα Φιλιππίδη (άλμα επί κοντώ) και Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) αλλά μετά τον τελικό ουδείς ασχολήθηκε. Γιατί πήραν την 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Ποιος στήριξε την Σοφία Υφαντίδου που επειδή δεν πήγε όπως θα ήθελε και περίμενε πλάνταξε η κοπέλα από το κλάμα;

Και πόσα μα πόσα άλλα παιδιά που έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά επειδή δεν κατάφεραν να κρεμάσουν μετάλλιο στο στήθος τους, μοιραία πέρασαν από… την πίσω πόρτα. Πίσω από τους προβολείς και τα φώτα της δημοσιότητας που σε λίγες μέρες θα κλείσουν και θα ανάψουν πάλι, μόνο όταν έρθει κάποια επιτυχία στο Τόκιο!

ΜΕχρι τΟτε; Να εΙστε σιγουροι Οτι δεν θα ασχοληθοΥμε!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ