Στο μπάσκετ υπάρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ενώ στο ποδόσφαιρο…

111
c0f2f2_giorgos_kondilis
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Χαμός γίνεται αυτές τις ημέρες από μεταγραφές σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα. Ίσως η κορυφαία κίνηση αυτή τη στιγμή στην μπάλα είναι η μετακίνηση του Ιμπραχίμοβιτς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου θα έχει προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ στο μπάσκετ μία εκ των σημαντικότερων κινήσεων είναι η μεταγραφή του Γουέιντ στου Μπουλς. Ο τελευταίος μετά από 13 χρόνια περίπου “άφησε” του Χιτς και πήγε στην θρυλική ομάδα…

Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα “κοινό” σημείο που φανερώνει και την μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αθλημάτων σε θέμα… φιλοσοφίας.

Και αναφερόμαστε στις δύο συγκεκριμένες κινήσεις.

Όταν ο Ιμπραχίμοβιτς πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αγγλική ομάδα του έδωσε απευθείας το νούμερο “9” που φοράει πάντα. Και ας το είχε ο Μαρσιάλ μέχρι πρότινος. Δεν έπαιξε κανέναν ρόλο και δεν αποτέλεσε κανένα εμπόδιο για τον Σουηδό να πάρει την φανέλα με τον αριθμό που του αρέσει.

Το κοινό σημείο λοιπόν είναι ότι και ο Γουέιντ έχει τον αγαπημένο του αριθμό. Κι αυτός είναι το “3”. Όμως, όταν πήγε στους Μπουλς τα πράγματα έγιναν κάπως διαφορετικά.

Και εδώ είναι που λέμε ότι υπάρχει κάτι κοινό που φανερώνει, όμως, την μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αθλημάτων.

Στους Μπουλς λοιπόν, το “3” το είχε ο McDermott και όταν ο Γουέιντ υπέγραψε, ο πρώτος του παραχώρησε την φανέλα με τον αριθμό που αρέσει στον πρώην άσο των Χιτς.

*** Ως ένδειξη σεβασμού… Ή για να μην δημιουργήσει πρόβλημα. Ή για να τα έχει καλά μαζί του. Όπως θέλετε πάρτε το.

Στην Μάντσεστερ, το ρεπορτάζ στην Γαλλία έλεγε ότι ο Μαρσιάλ ποτέ του δεν ενημερώθηκε για το ότι θα αλλάξει αριθμό και απλά έμαθε ότι ο Ιμπραχίμοβιτς θα πάρει την φανέλα του…

*** Σίγουρα το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικά αθλήματα με διαφορετικές φιλοσοφίες. Αλλά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη θεωρεί ότι στο μπάσκετ υπάρχει περισσότερος σεβασμός μεταξύ των αθλητών απ’ ότι στο ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνεται και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή