Όταν η Μονακό πέταγε έξω τη Ρεάλ…

775
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ συναντήθηκαν Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό, με το πρώτο ματς να είναι συγκλονιστικό και να λήγει με 5-3 υπέρ των Άγγλων. Οι Μονεγάσκοι, ωστόσο, ανέτρεψαν το σκορ και να πήραν μια σπουδαία πρόκριση στους “8”. Όμως, η γαλλική ομάδα το έχει ξανακάνει, και μάλιστα κόντρα σε πιο… βαρβάτο αντίπαλο.

Σίγουρα όλοι θα θυμάστε τη σεζόν 2003-04, όταν η Μονακό είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική πορεία στη διοργάνωση και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου έχασε από την Πόρτο του Μουρίνιο με 3-0. Στη φάση των προημιτελικών τότε είχε βρει στον δρόμο της τη Ρεάλ Μαδρίτης, με το έργο της να φαινόταν… ακατόρθωτο κόντρα στην πολυνίκη του θεσμού. Μάλιστα, το πρώτο ματς στο “Μπερναμπέου” είχε λήξει 4-2 υπέρ των “μερένχες” και στον επαναληπτικό οι Γάλλοι έπρεπε να ανέβουν ένα… βουνό για να καταφέρουν να προκριθούν.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν στην πρόκριση της Μονακό, ωστόσο πίστευαν αυτοί που έπρεπε… Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι είχαν απέναντί τους ιερά τέρατα του αθλήματος, όπως ο Ραούλ, ο Ρονάλντο και ο Ζιντάν, και παρότι ο σπουδαίος Ισπανός φορ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με υπέροχο πλασέ, κάνοντας τους πάντες να θεωρήσουν λήξασα τη… σεμνή τελετή, πήρε μπροστά το βαρύ πυροβολικό της Μονακό.

FBL-EUR-C1-MONACO-REAL MADRID

Αρχικά ο Λουντοβίκ Ζιουλί εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Φερνάντο Μοριέντες και με συρτό δεξί σουτ ισοφάρισε. Ακόμα, όμως, το θαύμα ήταν μακριά… Τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά, αφού ο Μοριέντες με άπιαστη κεφαλιά, κερδίζοντας στον αέρα τον Ιβάν Κάμπος, έδωσε το προβάδισμα στη Μονακό και απείλησε στα ίσα την πρώην ομάδα του με αποκλεισμό. Η ισπανική ιαχή “vamos!” δεν είχε αποδέκτες τους ισπανόφωνους αντιπάλους του, αλλά τους συμπαίκτες του, τους οποίους ενέπνευσε να το πιστέψουν…

monaco

Και το πίστεψαν, και το έκαναν! Ο Ιμπάρα δοκίμασε σέντρα-σουτ στην περιοχή της Ρεάλ και ο Ζιουλί με… πανούργο τακουνάκι έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Η Μονακό είχε το σκορ πρόκρισης που έψαχνε, η “βασίλισσα” ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ό,τι κι αν έκανε στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση. Οι Μοναγέσκοι προκρίθηκαν χάρη στα δύο γκολ εκτός έδρας και έγραψαν ιστορία, αφήνοντας εκτός ένα από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, ποδοσφαίρου. Έχουν τον τρόπο οι Γάλλοι να διαψεύδουν τις πιθανότητες και το έχουν αποδείξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή