Ο παίκτης που έπαιξε σε 29 διαφορετικούς συλλόγους

512

Τζον Μπάριτζ. Ένα όνομα, μία ιστορία. Γεννημένος στο Γουόρκιντον της Αγγλίας στις 3 Δεκεμβρίου του 1951, από μικρός είχε μία μεγάλη αγάπη. Να παίζει ποδόσφαιρο. Ξεκινώντας από την ομάδα της πόλης του, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και το 1969 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Παίζοντας στη θέση του τερματοφύλακα, ο Μπάριτζ από την αρχή της καριέρας του είχε δείξει το τι θα επακολουθήσει. Στη Γουόρκιντον έκατσε για 2 χρόνια και στο μεσοδιάστημα δόθηκε δανεικός στην Μπλάκπουλ, στην οποία και πήγε έπειτα για 4 έτη. Έδειχνε σταθερός και τα πρώτα χρόνια είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη, έχοντας 131 συμμετοχές. Όμως, στο τέλος η Μπλάκπουλ δεν τον κράτησε και δεν του ανανέωσε ξανά τη συνεργασία. Και έτσι το 1975 αποχώρησε. Και από κει και έπειτα έγινε ο χαμός. Ο Τζον Μπάριτζ άλλαζε ομάδες σαν τα πουκάμισα. Σταμάτησε την καριέρα του, έχοντας φορέσει τη φανέλα 29 συλλόγων διαφορετικών. Τρομερό. Και ο τύπος είχε πάει σε κάποια κλαμπ 2 και 3 φορές. Και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να παίξει σε 29 διαφορετικούς συλλόγους.

Αγωνίστηκε κυρίως στην Αγγλία και λίγο στη Σκωτία, έχοντας παίξει μεταξύ άλλων σε Νιουκάστλ και Μάντσεστερ Σίτι. Φυσικά, η Σίτι δεν ήταν σε καμία περίπτωση η ομάδα που είναι τα τελευταία χρόνια. Ο Μπάριτζ έπαιζε σε μικρομεσαίες ομάδες και ομάδες δεύτερης κατηγορίας. Και ακόμα ένα τρομερό που είχε καταφέρει ήταν τα τελευταία 7 χρόνια της καριέρας του να υπογράψει 22 συμβόλαια, χωρίς να παίζει σε καμία ομάδα που πηγαίνει βασικός. Στους περισσότερους συλλόγους είχε τρεις και τέσσερις συμμετοχές, ενώ στους άλλους δεν είχε αγωνιστεί καν. Απλά ήταν στο πάγκο και επέβλεπε.

Πάντως, ο Τζον Μπάριτζ φαίνεται να κατάφερε αυτό που ήθελε. Και μαγκιά του, αφού το μπόρεσε. Έβγαλε λεφτά από το ποδόσφαιρο, αφού όπου πήγαινε δεν το έκανε τζάμπα. Αγωνίστηκε ως τα 46 του χρόνια και το 1997 αποφάσισε να σταματήσει την μπάλα στην ομάδα Blyth Spartans Association. Μία ομάδα που αυτή τη στιγμή παίζει σε ημιεπαγγελματικά πρωταθλήματα της Αγγλίας.

Σε αυτή την πλούσια καριέρα του κέρδισε με την Blackpool το Anglo-Italian Cup το 1971, με την Aston Villa

Το League Cup winner το 1977 και με τη Hibernian το Skol Cup το 1991. Επίσης, κατάφερε να πανηγυρίσει και μία άνοδο με την Κρίσταλ Πάλας (στη δεύτερη κατηγορία) το 1979.

ahii6j3

Η λίστα με τις 29 διαφορετικές ομάδες του Τζον Μπάριτζ: Γουόρκιντον, Μπλάκπουλ, Άστον Βίλα, Σάουθεντ, Κρίσταλ Πάλας, Κουίνς Παρκς Ρέιντζερς, Γουόντερερς, Ντέρμπι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Σαουθάμπτον, Νιουκάστλ, Χιμπέρνιαν, Σκαμπορού, Λίνκολν Σίτι, Ένφιλντ, Αμπερντίν, Ντουνφερμλάιν Αθλέτικ, Ντουμπάρτον, Φάλκιρκ, Μάντσεστερ Σίτι, Νοτς Κάουντι, Άλμπιον, Ντάρλινγκτον, Γκρίσμπι, Γκέιτσχεντ, Νορθάμπντον, Κουίν, Πουρφιτ, Μλάιθ Σπάρτανς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή