Ο Παλέρμο, η κεφαλιά από τα 40 μέτρα και η υπόκλιση

1582

Είναι από τους τύπους που αφοσιώνονται σε μια ομάδα και την υπηρετούν. Ένας γνήσιος Αργεντινός παικταράς, με πάθος, ταλέντο και μπόλικη τρέλα, όπως όλοι οι Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές που έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς. Ο Μάρτιν Παλέρμο, εκτός από παίκτης, είναι και φανατικός οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε για συνολικά 10 χρόνια.

Με την αγαπημένη του Μπόκα πανηγύρισε συνολικά 13 τίτλους, εγχώριους και διεθνείς, ενώ μάτωσε τα δίχτυα 236 φορές. Ένας χαρισματικός σκόρερ, που δεν δίσταζε να επιχειρεί παράτολμα και φιλόδοξα πράγματα στο γήπεδο, προς χάριν του θεάματος. Όπως αυτό που έκανε στις 4 Οκτωβρίου του 2009, στο ματς για το Απερτούρα κόντρα στη Βελέζ.

Το “Μπομπονέρα” ήταν κατάμεστο και περίμενε μια νίκη της Μπόκα, με την οποία θα έπαιρνε εκδίκηση από τη Βελέζ για τον αποκλεισμό στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Όμως, οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το γήπεδο προηγούμενοι στο ημίχρονο με 2-1, παρά την ισοφάριση του Μπατάλια.

Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση η έτερη μεγάλη μορφή της ομάδας. Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε με μια κούρσα ισοφάρισε και όλα έδειχναν ότι παρά τις… άγριες διαθέσεις της Βελέζ, η Μπόκα θα έβαζε το νικητήριο γκολ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και αυτό έγινε φυσικά, με ένα αποθεωτικό γκολ από τον Μάρτιν Παλέρμο, ο οποίος σαν να είχε βάλει στοίχημα να το κάνει τόσο θεαματικό και παράλληλα… τρελό.

Η βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον τερματοφύλακα Ζερμάν Μοντόγια να βγει και να διώξει με τα πόδια έξω από τη περιοχή του, αλλά για κακή του τύχη την έστειλε προς τη σέντρα. Εκεί, λίγο πιο μπροστά, περίμενε ο Παλέρμο. Όλοι περίμεναν να την κοντρολάρει, να τη στρώσει και να προσπαθήσει να σουτάρει από εκεί, ή αν έχανε χρόνο, να ξεκινούσε μια αντεπίθεση. Ένας φυσιολογικός ποδοσφαιριστής αυτό θα έκανε…

Όμως, ο Παλέρμο δεν είναι από αυτούς. Με το που ήρθε η μπάλα προς το μέρος του με δύναμη, έβαλε το κεφάλι του και της έδωσε μεγαλύτερη φόρα, στέλνοντάς τη προς την ανυπεράσπιστη εστία! Από τα 40 μέτρα!! Το έκανε ο τρελός και όλο το “Μπομπονέρα” σηκώθηκε στο πόδι. Ο Παλέρμο πανηγύριζε έξαλλα, έβγαλε και τη φανέλα, αφού αυτό το τέρμα ήταν το 200ό με την αγαπημένη του Μπόκα.

Οι οπαδοί τον αποθέωναν για ώρα για την γκολάρα του, αλλά και όσα έχει κάνει για την ομάδα τους, με τον ίδιο να στέκεται και να κάνει νοήματα, σαν να λέει “τι άλλο να κάνω πια…”. Στο τέλος, ευχαρίστησε τους θεατές με μια υπόκλιση, σαν κύριος. Μια θεότητα του ποδοσφαίρου, ένας γνήσιος τρελός και παθιασμένος με το ποδόσφαιρο…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή