Οι σκιές για κοκαΐνη, η ομοφοβία, ο playboy! Ή αλλιώς… Ρόμπι Φάουλερ!

1160

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας… playboy που έχει σχέση με το Spice Girl Έμμα Μπάντον, αυτός που κατηγορείται αδιαλείπτως για χρήση κοκαΐνης και οι σκιές δεν λένε να φύγουν από πάνω του, με τον κύριο «υπεύθυνο» της ανέλιξης και ανάδειξης του Μάικλ Όουεν; Τον Ρόμπι Φάουλερ! Τον πάλαι ποτέ δεινό σκόρερ της Αγγλίας και ιδίως της Λίβερπουλ ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας. Κοινός παρανομαστής και στις τρεις άνωθεν ιστορίες…

article-2419632-1bc8061a000005dc-706_634x484

Τα 224 γκολ σε 499 συμμετοχές στην Premier League με τις φανέλες των Λίβερπουλ (σε δύο θητείες), Λιντς, Μάντσεστερ Σίτι και Μπλάκμπερν λένε πολλά, καταδεικνύουν από μόνα τους το ποιος ήταν ο Ρόμπι Φάουλερ. Ένας παίκτης που απασχολούσε τα media για το ένστικτο του δεινού σκόρερ αλλά και για την εξωγηπεδική του ζωή.

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, όταν ο Φάουλερ βρίσκονταν στο «πικ» της καριέρας του με τη Λίβερπουλ και τελείωνε τις σεζόν με άνω των 30 γκολ, απασχολούσε αρκετά συχνά και για τα… εκτός γηπέδου επιτεύγματά του. Ήταν γλετζές και έβγαινε αρκετά με τους Jamie Redknapp, Stan Collymore, David James και Steve McManaman πίνοντας και κοινός… γκομενίζοντας.

Ο SPICE BOY ΚΑΙ Η EMMA BUNTON

emma-buntonΗ Daily Mail τους είχε ονομάσει «The Spice Boys» εμπνευσμένη από την δήθεν σχέση του Φάουλερ με την Έμμα Μπάντον, το μέλλος των Spice Girls που μεσουρανούσε τότε. Για να σας βγάλουμε από κάθε σκέψη ήταν η ξανθιά. Δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι οι δυο τους είχαν σχέση εν τέλει ωστόσο τα αγγλικά ταμπλόιντς βρήκαν την ευκαιρία αφενός να τον πικάρουν γράφοντας πως είναι… ανίκανα playboy αφετέρου δεν κόπασαν στιγμή- ορμώμενοι και από τα νυχτερινά περπατήματα- οι ψίθυροι και οι υπόνοιες για χρήση κοκαΐνης.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Δεν αποδείχθηκε ποτέ, δεν υπήρξε κάποιο δείγμα θετικό, τουναντίον ο Φάουλερ διερρήγνυε τα ιμάτιά του κάθε τρεις και λίγο φωνάζοντας ότι δεν κάνει χρήση κοκαΐνης. Ξέρετε πως είναι αυτά. Δεν θέλει και πολύ να σου βγει το όνομα και μεταξύ μας, άλλο που δεν ήθελαν οι φίλαθλοι των αντίπαλων ομάδων για να τον πικάρουν και να του αμαυρώσουν το όνομα.

14164907995939


  • Μια, δυο, τρεις… Το 1999, στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Merseyside» ο Φάουλερ σκοράρει δις και ύστερα από το ένα γκολ του, πέφτει κάτω στην πλάγια γραμμή και αρχίζει να προσποιείται ότι είναι κοκαΐνη που την σνιφάρει.    

fowler-1

Άπαντες εκείνη τη στιγμή το βρήκαν αστείο. Ήταν μία αντίδραση που αρκετοί την δικαιολόγησαν. Τόσα είχε ακούσει, ε, θα είπε μέσα του, «έτσι είστε; Ορίστε σνιφάρω τη γραμμή του γηπέδου, αφού έχετε λυσσάξει πως είμαι χρήστης»! Που να ήξερε τι θα επακολουθούσε. Η διοργανώτρια αρχή κίνησε τις διαδικασίες και τα αυτονόητα του πειθαρχικού κώδικα με αποτέλεσμα η FA να τον τιμωρήσει με 4 αγωνιστικές αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση. Πόσες είπαμε; 4; Γράψτε λάθος.

Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΕΜΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ GRAEME LE SAUX

article-2419632-00179e5b00000258-223_634x486

Έξι αγωνιστικές έφαγε και πρόστιμο και 32.000 πρόστιμο καθώς εκδικάστηκε μαζί η υπόθεση της «γραμμής» αλλά και αυτή του… Graeme Le Saux. Άλλο κι αυτό… Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, το 1999, ο Φάουλερ μετά από μια δυνατή μονομαχία με τον Λε Σο σε ματς Λίβερπουλ-Τσέλσι, έριξε κάτω τον αμυντικό των Λονδρέζων και γύρισε και του είπε «σήκω πάνω σε ρε @@» ενώ σκύβοντας αναπαριστώντας στάση του σέξ του είπε «έλα να μου δώσεις μία στον κ@@»!. Όλα αυτά; Μπροστά στην γυναίκα του και το παιδί του που βρίσκονταν στο γήπεδο.

26f8b63d00000578-3010645-image-m-54_1427276808036

Βλέπετε ο Λε Σο, ήταν κατά πολύ παρεξηγημένος. Όπως υπέφερε ο Φάουλερ από της φήμες για χρήση κοκαΐνης έτσι και ο Λε Σο υπέφερε από έντονες φήμες ότι είναι γκέι. Δεν ήταν ο άνθρωπος. Όλοι το ήξεραν. Ήταν παντρεμένος με παιδί, αλλά κάτι η στάση του για τους ομοφοβικούς, κάτι το ότι του άρεσαν οι αντίκες και οι τέχνες όλοι τον φώναζαν «γκέι». Ο Φάουλερ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έκανε την χαρακτηριστική κίνηση τότε, για να δείξει σε όλους ότι πηγαίνει με άντρες. Λίγο αργότερα, ο Φάουλερ ζήτησε συγνώμη από τον Graeme Le Saux την οποία ο συμπατριώτης του αμυντικός την έκανε αποδεχτή.

00179efd00000258-3337697-image-a-17_1448742757485

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟ

Πάμε όμως πίσω στην ιστορία μας με τη «γραμμή»! Η Λίβερπουλ τότε δεν είχε μείνει αμέτοχη και επέβαλλε πρόστιμο 60.000 λιρών για δυσφήμιση του αθλήματος στον Φάουλερ, αν και ο Gérard Houllier, ο μάνατζερ της Λίβερπουλ τότε, είχε πει πως ο Άγγλος επιθετικός απλά αντέγραψε έναν πανηγυρισμό του Καμερούν που τον είχε μάθει από τον συμπαίκτη του Rigobert Song και προσποιούνταν με αυτόν ότι απλά τρώει το… χορτάρι. Ο Φάουλερ βέβαια στον πανηγυρισμό του είχε φροντίσει να κλείσει και το ένα ρουθούνι του ώστε να είναι εντελώς πιστευτή η κίνησή του. 1776941036

Τι είχε πει στην απολογία του;

«Παρά τις εν βρασμώ ενέργειες μου που ήταν τις στιγμής, αντιλαμβάνομαι ότι έχουν προκαλέσει ένα μεγάλο αδίκημα και πραγματικά μετανιώνω γι αυτές. Είμαι βαθιά πληγωμένος και έχω πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις ανυπόστατες κατηγορίες ότι είμαι χρήστης ναρκωτικών και με έχουν επηρεάσει σημαντικά, πληγώνοντας και την οικογένειά μου.

Ως ένας διεθνής παίκτης όμως και ένα δημόσιο πρόσωπο να είμαι υπεράνω και να ανταπεξέρχομαι τέτοιες κατηγορίες ώστε να δίνω στο σωστό παράδειγμα. Δέχομαι ότι η συμπεριφορά μου ήταν εντελώς λάθος. Ζητάω συγνώμη από όλους για την συμπεριφορά μου. Από τους οπαδούς της Λίβερπουλ αλλά και της Έβερτον».

bg-shortcodes

Ο Φάουλερ, ο οποίος παντρεύτηκε τι 2001 την Kerrie με την οποία απέκτησε τρεις κόρες κι έναν γιο, έπρεπε να μάθει να ζει με αυτό. Ιδίως μετά τον πανηγυρισμό του, οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων δεν σταματούσαν να τον πειράζουν. Ακόμα και στις μέρες μας κρατάει. Βέβαια, για μία ακόμη φορά δεν άντεξε και είχε γράψει πριν λίγα χρόνια στο twitter σε φίλους της Άρσεναλ…

  • «δεν είμαι χρήστης κοκαΐνης. Αν αναζητείται τέτοιους ψάξτε καλά μέσα στο «σπίτι» (ομάδα) σας. Τώρα, στο παρελθόν, δε έχει καμία σημασία».

«ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

Όσο δεινός σκόρερ ήταν τόσο ατίθασος και άμυαλος έμοιαζε. Αν μπορούσε να αλλάξει κάποια πράγματα του παρελθόντος να είστε σίγουροι ότι θα το έκανε. Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος το παραδέχτηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

fowler-liverpool-no9_1«Λυπάμαι πραγματικά. Κοιτάζοντας πίσω δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Έκανα ανόητα πράγματα μέσα στο γήπεδο κι αν μπορούσα να τα πάρω πίσω θα το έκανα. Το περιστατικό με τη «γραμμή» αλλά και με τον Graeme Le Saux, ήταν ανάλογα με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς εναντίον μου. Έχω ζητήσει συγνώμη από τον Graeme και την έκανε αποδεκτή. Ήμουν μικρός και ηλίθιος. Αλλά αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να το έπαιρνα πίσω, σίγουρα θα το έκανα.

Δεν νομίζω πως ήμουν προετοιμασμένος για όλη αυτή τη δόξα και την προσοχή όταν πήγα στη Λίβερπουλ. Ήμουν απλά ένας παίκτης 11άδας στην Premier League και όταν πήγε στη Λίβερπουλ η δημοσιότητα μας είχε περιτριγυρίσει τόσο πολύ όσο ποτέ άλλοτε. Για να είμαι ειλικρινής είχα δυσκολευτεί να προσαρμοστώ και δεν καταλάβαινα γιατί ο κόσμος έκανε λες και ήθελε ένα κομμάτι του εαυτού μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να βγαίνω στο γήπεδο και να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν είχα προετοιμαστεί για έναν ρόλο… μοντέλου. Προφανώς έκανα ορισμένα ηλίθια πράγματα».

ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΪΚΛ ΟΟΥΕΝ

c3648a2c0c7867ab9721a3963fb04eb5

Ναι, ναι, ξέρουμε. Σας υποσχεθήκαμε την ιστορία με τον Όουεν. Δεν την ξεχάσαμε. Την αφήσαμε για το τέλος. Ένα περιστατικό που έστω και άθελά του ο Φάουλερ έβγαλε από το αγκάθι… ρόδο.

Τη σεζόν 1997-98 ο Φάουλερ είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του που τον κράτησε εκτός για έξι μήνες, χάνοντας μάλιστα και το Παγκόσμιο Κύπελλο 1998. Η απουσία του Φάουλερ λόγο του τραυματισμού του έδωσε την ευκαιρία στον μικρό τότε και ταλαντούχο Μάικλ Όουεν να κάνει το ντεμπούτο του αλλά και να καθιερωθεί στην Λίβερπουλ.

https://www.youtube.com/watch?v=sw0DU1G88sc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή