Οι 7 παίκτες που διώχνει ο Γκουαρδιόλα από τη Σίτι

1072
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στο Μάντσεστερ, στο τιμόνι της Σίτι, και προφανώς θέλει να τα πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι. Οι “πολίτες” έχουν υψηλούς στόχους και ο Πεπ Γκουαρδιόλα πρέπει να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία να μπορεί να χωρέσει όλα τα καρπούζια σε μια μασχάλη…

Εκτός βέβαια από τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν, όπως αυτή του Μπερνάρντο Σίλβα, ο Καταλανός κόουτς έχει έτοιμη και τη λίστα με τους παίκτες που πρέπει να αποχωρήσουν από το Μάντσεστερ, όχι μόνο γιατί δεν χωράνε στα πλάνα ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και για να εξοικονομηθούν χρήματα. Άλλωστε είναι όλοι τους εξαιρετικά ποιοτικοί παίκτες, με όνομα και φήμη, και δεν θα δυσκολευτούν να φέρουν προτάσεις.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λοιπόν, έχει σημαδέψει 7 παίκτες τους οποίους δεν θέλει να έχει τη νέα χρονιά. Αρχικά, οι Γκαέλ Κλισί, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Γουίλι Καμπαγιέρο και Μπακαρί Σανιά θα αποτελέσουν παρελθόν, αλλά πάντα με το αζημίωτο… Ωστόσο το πρώτο όνομα στη λίστα είναι τερματοφύλακας. Πρόκειται για τον Τζόε Χαρτ, ο οποίος την περασμένη σεζόν έπαιξε ως δανεικός στην Τορίνο, όπως οι “πολίτες” θέλουν να τον πουλήσουν σε μια τιμή κοντά στα 25 εκατ. λίρες.

Ο Ιχεανάτσο είναι άλλος ένας παίκτης που δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Ο Νιγηριανός έκανε μόλις 5 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η διοίκηση εκτιμά ότι μπορεί να πουληθεί κι αυτός κοντά στα 25 εκατ. λίρες. Επίσης, οι Γουίλφριντ Μπονί, Ελιακίμ Μανγκαλά και Σαμίρ Νασρί δεν έπεισαν με την απόδοσή τους και αναμένεται να παραχωρηθούν από 10 έως 18 εκατ. ο καθένας.

Τέλος, οι δύο ποδοσφαιριστές που θα κλείσουν την… πόρτα φεύγοντας είναι ο Φαμπιάν Ντελφ και ο Νολίτο. Το κλίμα στην Αγγλία (το αγωνιστικό, όχι τόσο το καιρικό…) είναι δύσκολο και δεν μπορεί να σηκώσει όλο τον κόσμο. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, ο ανταγωνισμός σκληρός και μόνο οι καλύτεροι μπορούν να επιβιώσουν.

Η Σίτι αναμένεται να ανακουφιστεί αρκετά από όλες αυτές τις αποχωρήσεις, ενώ και τα ταμεία του συλλόγου θα γεμίσουν, προσφέροντας τη δυνατότητα να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Ο Γκουαρδιόλα θέλει να δουλέψει με τους καλύτερους και να “χτυπήσει” ό,τι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί στην αγορά…

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή