Ελ Χανταρί: Ο… παππούς του Μουντιάλ που κατέπληξε τον Ντρογμπά

818
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η Αίγυπτος θα δώσει το “παρών” στο Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου η διοργάνωση ετοιμάζεται για άλλο ένα ρεκόρ. Ο τερματοφύλακας της εθνικής Αιγύπτου, Εσέμ ελ Χανταρί, εφόσον αγωνιστεί έστω ένα δευτερόλεπτο, θα γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς θα είναι αισίως 45 χρόνων!

Τι ξέρουμε, όμως, για τον… γέρο του προσεχούς καλοκαιριού; Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1973 στην Νταμιέτα της Αιγύπτου, στην ομάδα της οποίας έκανε τα πρώτα του βήματα το 1991. Πέντε χρόνια μετά πήρε μεταγραφή για την Αλ Αχλί, με την οποία έκανε πάνω από 400 συμμετοχές μέχρι το 2008, πετυχαίνοντας και ένα γκολ! Μετά από ένα πέρασμα από την Ελβετία για χάρη της Σιόν, πέρασε όλη την καριέρα του σε αφρικανικές και ασιατικές ομάδες. Μετράει 4 Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής και καμιά… 20αριά ακόμα τρόπαια.

Πρόκειται για ρέκορντμαν του αφρικανικού ποδοσφαίρου, αφού έχει κατακτήσει το Κόπα Άφρικα 4 φορές: 1998, 2006, 2008, 2010! Αποτελεί εμβληματική φιγούρα στα αποδυτήρια της Αιγύπτου, αφού ο νεαρότερος συμπαίκτης του έχει την ηλικία της κόρης του… Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τέθηκε πολλές φορές αντίπαλός του και μάλιστα ο σπουδαίος Ιβοριανός επιθετικός έχει δηλώσει ότι ο Ελ Χανταρί είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του!

Όμως, ο καημός του Αιγύπτιου γκολκίπερ ήταν πάντα ένας: να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2013 απέτυχε ξανά να δώσει το “παρών” και όντας 40 χρόνων, ήταν μάλλον η τελευταία του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ο μάνατζέρ του ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από την Εθνική, όμως έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε δίνοντας την υπόσχεση ότι πρώτα θα παίξει στο Μουντιάλ με τη φανέλα της χώρας του και μετά θα αποσυρθεί…

Και τα κατάφερε το 2017, χάρη στον συμπαίκτη του, Μοχάμεντ Σαλάχ. Μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος, να μην έχει εξασφαλισμένη θέση βασικού, όμως θα πρόκειται για μια εμβληματική φιγούρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Μια απόδειξη ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή