Αυτοί που… φεύγουν φέτος

703
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2016-17 ολοκληρώνεται και το τέλος της κρύβει δυνατές συγκινήσεις, αλλά και κάποια τρανταχτά “αντίο”, αφού κάποιοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια τους, μετά από μεγάλες καριέρες.

Πρώτος από όλους ο Φίλιπ Λαμ. Ο Γερμανός αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου αποσύρεται από την ενεργό δράση έπειτα από 517 συμμετοχές, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στα 19 του. Oκτώ πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Διηπειρωτικό και ένα Μουντιάλ με την εθνική Γερμανίας βρίσκονται μεταξύ άλλων στην τροπαιοθήκη του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει αποβληθεί ποτέ στην πολύχρονη καριέρα του στα γήπεδα.

dasb7w7waaaitvk

Φέτος κρεμάει τα παπούτσια του και ο μεγάλος αρχηγός της Ρόμα, ο τεράστιος Φραντσέσκο Τότι. Μετά από 605 συμμετοχές στη Σέριε Α με μόνο μία ομάδα, όντας μάλιστα και ο νεότερος αρχηγός του Καμπιονάτο (χρίστηκε στα 22), μετά από 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και 250 γκολ, η φανέλα με το 10 θα μείνει χωρίς κάτοχο. Ο Τότι κατέκτησε και ένα Μουντιάλ με την εθνική Ιταλίας, το 2006. Αξέχαστος…

francesco-totti-roma-lazio-serie-a-11012015_d6tw95talg411qmdpbq8iyk1r

Η καριέρα και του Τσάμπι Αλόνσο τελειώνει φέτος. Ο Ισπανός μέτρησε 533 συμμετοχές με Ρεάλ Σοσιεδάδ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν και οι τίτλοι του… ζαλίζουν: 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 πρωταθλήματα Γερμανίας, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 2 Euro και 1 Μουντιάλ στρογγυλοκάθονται στο παλμαρέ του Αλόνσο. Μύθος…

alonso

Με τη φανέλα της Φέγενορντ αποχαιρετά και την ενεργό δράση ο Ντιρκ Κάιτ, του οποίου το όνομα θα πάψει να αποτελεί μπελά για τηλεσχολιαστές και δημοσιογράφους! Ο Ολλανδός πέτυχε χατ τρικ στο τελευταίο του παιχνίδι, για να χαρίσει το πρωτάθλημα στη Φέγενορντ, έχοντας διανύσει πλούσια καριέρα σε Λίβερπουλ και Φενέρμπαχτσε.

kuyt

Και ο Τζιμπρίλ Σισέ αποσύρεται οριστικά από το ποδόσφαιρο φέτος. Ο Γάλλος, που τον είδαμε και στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, υπήρξε εξαιρετικός παίκτης, που όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο που θα μπορούσε λόγω των πολλών τραυματισμών του. Έχει κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 με τη Λίβερπουλ.

cisse

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή