10 παίκτες που πήραν την… κάτω βόλτα!

1281

Δεν είναι και εύκολο να μείνεις σε όλη σου την καριέρα σε τοπ επίπεδο.

Και υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα. Παίκτες που κάποια στιγμή ήταν Νο1 στον κόσμο και στη συνέχεια, χάθηκαν. Ή απλά δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στη νέα πρόκληση.

Και πλέον, ή είναι στα… αζήτητα, όπως ο Τζο Κόουλ ή ψάχνουν για την αναγέννηση, όπως ο Φερνάντο Τόρες.

Πάμε να τους δούμε έναν-έναν…

# ΡΑΝΤΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟRadamel Falcao

Ήρθε στην Ευρώπη από την Ρίβερ. Έπαιξε σε Πόρτο και Ατλέτικο και σκόραρε τα γκολ με το τσουβάλι. Ασύλληπτος. Πήγε στη Μονακό και τραυματίστηκε σοβαρά. Από τότε ήρθε η κατιούσα. Αυτή στη στιγμή ανήκει στη Μονακό.

# ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΟΡΕΣ
τορες

Έγινε γνωστός στην Ατλέτικο. Ο Ισπανός ήταν ο ορισμός του γκολ. Μιλάγαμε τότε για τον καλύτερο φορ του κόσμου. Πήγε στη συνέχεια στη Λίβερπουλ όπου και εκεί ήταν σε τοπ επίπεδο. Όμως, έκανε το λάθος να πάει έπειτα στην Τσέλσι. Ακόμα ένας παίκτης που δεν είπε όχι στα λεφτά του Αμπράμοβιτς. Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η κάτω βόλτα. Πλέον έχει επιστρέψει στην Ατλέτικο στα 32 του, ψάχνοντας τον καλό παλιό του εαυτό.

# ΦΑΜΠΙΟ ΚΟΕΝΤΡΑΟκοεντραο

Ο Πορτογάλος μπακ πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2011 με 34 εκατ. ευρώ. Πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις προτού πάει στην βασίλισσα της Ευρώπης με την φανέλα της Μπενφίκα και έτσι είχε κερδίσει την μεταγραφή του. Ωστόσο οι τραυματισμοί του, στάθηκαν εμπόδιο και τα τελευταία χρόνια δεν πρωταγωνιστεί, απλά αναζητάει συμμετοχές. Χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ τον είχε δώσει δανεικό πέρσι στη Μονακό.

# ΣΑΜΙΡ ΝΑΣΡΙνασρι

Ο Γάλλος ήταν ένας από τους πιο υποσχόμενους εξτρέμ. Στην Άρσεναλ έκανε “παπάδες” και πήγε στη Σίτι για 28 εκατ. ευρώ περίπου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τα λεφτά του και αυτή τη στιγμή δεν είναι προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γκουαρντιόλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2011 ως σήμερα, έχει μόλις 48 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

# ΤΖΟ ΚΟΟΥΛτζοκοουλ

Τότε μιλάγαμε για παικταρά. Ίσως για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Ένας από τους πιο ανερχόμενους παίκτες και ο ποδοσφαιριστής που έλεγαν ότι θα μείνει στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Απίστευτο ταλέντο. Ξεκίνησε στη Γουέστ Χαμ, έκανε σπουδαία καριέρα στη Τσέλσι. Πήρε τίτλους και ήταν πρωταγωνιστής. Πήγε στη Λίβερπουλ, αλλά πλέον απλά παίζει μπάλα στην Τάμπα Μπέι, στα 34 του…

# ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΕΜΠΑΓΙΟΡαντεμπαγιορ

Ξεκίνησε στη Γαλλία. Έπαιξε 2 σεζόν με τη Μετς και 2 με τη Μονακό. Το 2006 η Άρσεναλ τον έκανε δικό της με 5 εκατ. ευρώ περίπου. Εκεί πέτυχε 62 γκολ σε 142 ματς. Λέγανε όλοι ότι βρήκαν τον νέο Ανρί. Πήγε στη Σίτι έπειτα και δεν έπιασε. Προσπάθησε και στην Τότεναμ, αλλά ούτε εκεί. Τελευταία έπαιζε στην Κρίσταλ Πάλας.

# ΦΙΛ ΤΖΟΟΝΣφιλτζοουνς

Αυτή τη στιγμή είναι 24 ετών. Σε μικρή ηλικία έπαιζε στην Μπλάκμπερν και το 2011 τον απέκτησε η Μάντσεστερ. Πήγε στο “Όλντ Τράφορντ”, ως το μεγαλύτερο ταλέντο και ο πιο ανερχόμενος. Πέρσι, όμως, έπαιξε 10 ματς. Φέτος δεν υπολογίζεται λογικά από τον Μουρίνιο. Αξίζει αυτή τη στιγμή 12 εκατ. ευρώ.

# ΑΝΤΡΕΪ ΣΕΦΤΣΕΝΚΟσεφτσενκο

Ο μεγάλος Ουκρανός φορ. Στην Μίλαν έκανε ό,τι γούσταρε. Απλά το λέμε! Σκόραρε σε κάθε παιχνίδι. Οδήγησε την ομάδα του σε επιτυχίες με τα 175 (!) γκολ του. Μετά ήθελε αλλαγή και πήγε στην Τσέλσι. Μεγάλο λάθος. Θαμπώθηκε από τα λεφτά, αλλά το πρωτάθλημα δεν του πήγαινε. Δεν έκανε τίποτα. Έφυγε ως αποτυχημένος και έπειτα… χάθηκε! Από τοπ, όλοι αναζητούσαν μία αναγέννηση που δεν ήρθε ποτέ.

# ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣΕΔΑMANCHESTER, ENGLAND - APRIL 5: Federico Macheda of Manchester United celebrates scoring their third goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford on April 5 2009, in Manchester, England. (Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Είναι αυτή τη στιγμή 25 ετών. Ανήκει στη Μάντσεστερ από το 2008 που τον είχε πάρει από τα τσικό της Λάτσιο. Ο Ιταλός ήταν υποσχόμενος. Όμως, δεν τα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Μάντσεστερ. Για ένα διάστημα όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν και το αστέρι που γεννιέται. Όμως, δεν άντεξε και όλο παίζει δανεικός από εδώ και από εκεί. Αυτή τη στιγμή είναι με τον Βέλλιο στη Νότιγχαμ.

# ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙμπαλοτελι

Τι να γράψεις για αυτόν; Ο «σούπερ» Μάριο, είχε απίστευτο ταλέντο. Στην Ίντερ όταν ήταν είχε δείξει τις ικανότητες του. Αλλά το μυαλό του τον χάλασε. Ένα θα πούμε. Ήταν παίκτης της Ίντερ και είχε πει: «Εγώ είμαι Μίλαν» και επίσης τον είχαν δει σε καφετέρια με τη φανέλα της Μίλαν. Πήγε στη Σίτι, πήγε στη Μίλαν, δεν έπιασε. Τώρα προσπαθεί στη Γαλλία και στην Νις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή