Αν ο Μέσι έφευγε από την Μπαρτσελόνα

1017

Η υπογραφή μπήκε. Ο Λιονέλ Μέσι ανανέωσε με την Μπαρτσελόνα και όπως πάει το πράγμα θα κλείσει την καριέρα του εκεί. Στην Βαρκελώνη. Εκεί όπου μεγάλωσε (ουσιαστικά), αφού από έφηβος, από παιδάκι, βρίσκεται στην Ισπανία.

Παλαιότερα, είχε γίνει ένα θέμα. Για το αν ο Μέσι είναι περισσότερο Ισπανός παρά Αργεντινός. Αλήθεια, ποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτό με σιγουριά; Κανείς, υποθέτω…

Ο Μέσι λοιπόν, έκανε το σωστό. Έμεινε στην ομάδα που κατάφερε να γίνει ότι είναι σήμερα. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου… Και σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο, ή από άλλους… Απλά είναι ο κορυφαίος. ΚΑΙ αυτός είναι ο κορυφαίος για να το κάνω πιο κατανοητό.

Η απόφαση που πήρε είναι η πιο σωστή για ένα κοινό που έχει από πίσω του. Για τον κόσμο που τον περίμενε όλο αυτόν τον καιρό. Για τους 95,000 κόσμο που πηγαίνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο για να τον δει. Και το έκανε όλα αυτά τα χρόνια που παίζει στην Μπαρτσελόνα. Και τα άλλα εκατομμύρια φαν που έχει αυτός ο σύλλογος και ο ίδιος.

Αν ο Μέσι έφευγε, θα τους πρόδιδε. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί στο κάτω κάτω εκεί τα κατάφερε όλα.

Να γίνει πλούσιος, να αποκτήσει φήμη, να κατακτήσει τίτλους και ό,τι υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο. Να σπάσει ρεκόρ μεγάλων ποδοσφαιριστών και να γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο.

Και τα παραδείγματα των… προδοτών, είναι πολλά. Και τα περισσότερα δεν είχαν αίσιο τέλος. Αυτό απέφυγε και ο Μέσι, δηλαδή, μία μεταγραφή, που ίσως δεν θα του… πήγαινε και ίσως το όνομα του “έπεφτε” απότομα.

Ακόμα και η Μπαρτσελόνα δεν χάλασε όλη αυτή την εικόνα που έχει. Ενός άριστου συλλόγου, που σέβεται τους ποδοσφαιριστές της. Γιατί κακά τα ψέματα, η ιστορία της Μπάρτσα, άλλαξε και από αυτόν τον παίκτη. Και έπρεπε να τον σεβαστεί. Να τον ικανοποιήσει δηλαδή σε αυτά που ζητούσε και να τον κάνει χαρούμενο με το νέο συμβόλαιο που του πρόσφερε.

*** Την ώρα που διάβαζα πάντως την ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι, σκέφτηκα το πρώτο γκολ που είχε πετύχει με την Μπαρτσελόνα. Έπειτα από μία άριστη συνεργασία που είχε με τον τεράστιο Ροναλντίνιο.

*** Και έκανα και μία επόμενη σκέψη. Ότι τώρα, μπορεί ο Μέσι να βγάλει μία τέτοια πάσα, σε ένα νέο ταλέντο, που θα συνεχίσει την δική του πορεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή