Ο Χουάν Μάτα και το 1% του μισθού του

1731
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Το να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και μάλιστα παγκοσμίου επιπέδου, ίσως είναι το πιο επικερδές επάγγελμα στον σύγχρονο κόσμο. Τα έσοδα από συμβόλαια, μισθούς, μπόνους και διαφημίσεις είναι τεράστια και κυριολεκτικά οι ποδοσφαιριστές είναι ζάπλουτοι. Αυτό τους επιτρέπει να ζουν πολυτελώς και να αποκτούν ό,τι τους αρέσει, έχοντας τόσα χρήματα για να ζήσουν και οι μακρινοί απόγονοί τους…

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, όπως ο Χουάν Μάτα. Ο Ισπανός χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να δωρίζει το 1% του μισθού του κάθε φορά που ο τραπεζικός του λογαριασμός γεμίζει, προκειμένου να βοηθήσει τον συνάνθρωπο.

Ο ίδιος δηλώνει: “Κάθε φορά που κάποιος υπογράφει σε κάποια ομάδα, κάθε φορά που λαμβάνει τον μισθό του, κάθε φορά που υπάρχει έσοδο, το 1% μπορεί να πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μπορεί ν’ αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για φαγητό, για ευαισθητοποίηση, για ενεργοποίηση ενός ολόκληρου συστήματος.
Θέλω να γίνει κάτι φυσιολογικό αυτή η δωρεά. Μακάρι να κάνουμε τη διαφορά. Ψάχνω κι άλλους, συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, προέδρους. Όχι πολλούς. Άλλους 10. Μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο και κλισέ, αλλά είναι αλήθεια ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά”.

Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς ότι ο Μάτα είναι μια όαση στον ποδοσφαιρικό εμπορικό και καπιταλιστικό κόσμο. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν κι άλλοι, αλλά ίσως αρκούν άλλοι 10. Ίσως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή