Ο Άλβες εξηγεί γιατί ο Μέσι είναι καλύτερος

1032
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μέσι ή Ρονάλντο; Το… αιώνιο δίλημμα που απασχολεί όλους όσους σχετίζονται και παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Άλλοι προτιμούν τον πρώτο, άλλοι τον δεύτερο, ανάλογα με το πόσα γκολ βάζει ο καθένας, πόσες ασίστ δίνει, πόσα τρόπαια σηκώνει και πόσες Χρυσές Μπάλες παίρνει. Ειδικά εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι προσέχουμε συγκεκριμένα πράγματα, που δεν έχουν πάντα σχέση με το ποδόσφαιρο αυτό καθαυτό.

Έτσι η γνώμη ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που έχει παίξει αντίπαλος με τον Κριστιάνο για πολλά χρόνια και συμπαίκτης με τον Μέσι για περισσότερα, βαραίνει περισσότερο από κάθε άλλη. Ο Ντάνι Άλβες, πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και νυν της Γιουβέντους, ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο καλύτερος και απάντησε, προφανώς, τον Μέσι. Και λέμε προφανώς γιατί πρόκειται για συμπαίκτες και φίλους, ωστόσο ο Βραζιλιάνος αμυντικός τεκμηρίωσε την άποψή του με επιχειρήματα.

“Ο Μέσι είναι καλύτερος γιατί επηρεάζει το παιχνίδι, ενώ ο Κριστιάνο όχι. Σκοράρει, πασάρει, αλλά ασκεί μεγάλη επίδραση. Ο Λίο έχει ταλέντο, όμως ο Κριστιάνο δουλεύει”. Τα λόγια του Ντάνι Άλβες αποκτούν άλλη σημασία αν σκεφτεί κανείς τη λέξη που χρησιμοποίησε: επίδραση. Δεν μιλάει μόνο για τα γκολ, μιλάει για κάθε φάση, για κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με την μπάλα. Πασάρει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και η μπάλα φεύγει με την ταχύτητα που χρειάζεται ώστε να μην την προλάβει ο αμυντικός.

Εν ολίγοις, μιλάει για όλα αυτά τα μικρά πράγματα που δίνει ο Μέσι στο ματς, και που δεν δίνει ο Ρονάλντο… Κάτι θα ξέρει περισσότερο, δεν συμφωνείτε;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή