Μόνο αυτοί…

153
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πρόκειται για μια από τις υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα του αθλητισμού. Η Ισπανία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, αλλά και μια χώρα που βγάζει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες. Ειδικά, όμως, στο ποδόσφαιρο, αυτό που έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια, απλά… δεν υπάρχει!

Από το 2014 μέχρι και το 2017, οι δύο μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις μονοπωλούνται από ισπανικές ομάδες. Φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ το κατέκτησε ισπανική ομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης, το ίδιο και το 2016, όταν στον τελικό νίκησε την επίσης ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 2015 πάλι Ισπανοί σήκωσαν το τρόπαιο. Εντάξει, Καταλανοί είναι, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Η Μπαρτσελόνα λοιπόν πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό με τη Γιουβέντους. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, το 2014, πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δηλαδή πάλι οι Ισπανοί πανηγύρισαν, πάλι κόντρα σε ισπανική ομάδα, και μάλιστα από την ίδια πόλη (Ατλέτικο Μαδρίτης)…

Να πάμε και στο Γιουρόπα Λιγκ; Αν εξαιρέσουμε ότι φέτος το πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις προηγούμενες τρεις σεζόν το είχε κατακτήσει ισπανική ομάδα, η φοβερή και τρομερή Σεβίλλη. Οπότε το 2016, το 2015 και το 2014, το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ κατακτήθηκαν από ισπανικές ομάδες!

Αν πάμε και πιο πίσω, θα δούμε ότι το 2012 και το 2010 το Γιουρόπα είχε πάρει η Ατλέτικο, το 2011 η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και το 2009, όπως και το 2006. Ενώ και η Σεβίλλη είχε ξαναπάρει δύο σερί φορές το Γιουρόπα, τις σεζόν 2006, 2007. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε και τα Euro του 2008 και του 2012, αλλά και το Μουντιάλ του 2010, που κατακτήθηκαν από την εθνική Ισπανίας.

Καταλαβαίνετε όλοι ότι ζούμε μια… ισπανική αυτοκρατορία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή