Έλληνες από… χρυσάφι!

449

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας έφτασαν στο τέλος τους, με την Ελλάδα να έχει την τιμή να περηφανεύεται για τα τρία χρυσά τέκνα της, που την ανέβασαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το iperiodico.gr σας θυμίζει όλους τους Έλληνες χρυσούς Ολυμπιονίκες στην ιστορία των Αγώνων…


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

 

ΣΤΙΒΟΣ

Σπύρος Λούης (1896, Μαραθώνιος)

Ηταν ο πρώτος νικητής στην ιστορία του μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέτυχε χρόνο κάτω από τρεις ώρες (2:58:50) και έγινε ο μοναδικός που έσπασε αυτό το φράγμα. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός πως αύξησε τον ρυθμό του προς το τέλος, όταν ένιωσε κουρασμένο τον πρωτοπόρο Εντουιν Φλακ.

Spyros Louis synoro

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιάννης Μαλοκίνης (1896, 100 μέτρα ναυτών)

Μετείχαν αποκλειστικά ναύτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα πλοία των οποίων ήταν ελλιμενισμένα στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, στη θάλασσα ρίχθηκαν μόλις τρεις ναύτες και τη νίκη πήρε ο Γιάννης Μαλοκίνης. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Σπύρος Χαζάπης από την Ανδρο και στην τρίτη ο Δημήτρης Δρίβας. Ανάλογο αγώνισμα δεν διεξήχθη ποτέ ξανά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Παντελής Καρασεβδάς (1896, Στρατιωτικό τυφέκιο 200 μέτρα)

Η βολή με στρατιωτικό τυφέκιο από απόσταση 200 μέτρων ήταν το πρώτο αγώνισμα της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και διεξήχθη στο σκοπευτήριο της Καλλιθέας. Νικητής αναδείχθηκε ο Παντελής Καρασεβδάς από τον Αστακό, που συγκέντρωσε 2.320 βαθμούς, και ακολούθησαν οι Παύλος Παυλίδης με 1.978 και Νικόλαος Τρικούπης με 1.713.

Γιάννης Φραγκούδης (1896, Αυτόματο πιστόλι 25 μέτρα)

Νικητής ο Γιάννης Φραγκούδης, λοχαγός του Πυροβολικού, ο οποίος συγκέντρωσε 344 βαθμούς σε 30 βολές. Μια άνετη επικράτηση, αφού ξεχώρισε νωρίς από τον κύριο αντίπαλό του, τον δικηγόρο Γιώργο Ορφανίδη από την Αθήνα (249 βαθμοί).

Γιώργος Ορφανίδης (1896, Ελεύθερο τυφέκιο 300 μέτρα)

Στον αγώνα μετείχαν 20 αθλητές από τρεις χώρες, αλλά το χρυσό μετάλλιο έμεινε στην Ελλάδα και στον 35χρονο δικηγόρο Γιώργο Ορφανίδη, που ξεπέρασε τον Φραγκούδη τη δεύτερη μέρα.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Λέων Πύργος (1896, Ξίφος ασκήσεως οπλοδιδασκάλων)

Στο αγώνισμα μετείχαν δύο μόνο αθλητές: ο Γάλλος Ζαν Περονέ και ο Ελληνας Λέων Πύργος. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την πρωτιά με τρία χτυπήματα υπέρ και ένα κατά και αποτέλεσε τον πρώτο Ολυμπιονίκη της χώρας στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γιάννης Γεωργιάδης (1896, Σπάθη)

Ο Γιάννης Γεωργιάδης κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι τον Ιατρίδη 3-0 και, μετά, τον Αυστριακό Αντολφ Σμαλ 3-2. Το τρίτο του ματς ήταν κόντρα στον Τηλέμαχο Καράκαλο, όπου η νίκη κρίθηκε υπέρ του πρώτου με υπεροχή στα χτυπήματα 3-2. Η νίκη του στον αγώνα επί του Δανού Χόλγκερ Νίλσεν ήταν, ωστόσο, δύσκολη: 3-2. Τερμάτισε αήττητος τους αγώνες του. Τα χτυπήματά του συνολικά ήταν 12 υπέρ και 6 κατά.

ceb9cf89ceaccebdcebdceb7cf82-ceb3ceb5cf89cf81ceb3ceb9ceacceb4ceb7cf82

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γιάννης Μητρόπουλος (1896, Κρίκοι)

Στον αγώνα πήραν μέρος οκτώ αθλητές, από τρεις χώρες. Ο 22χρονος φοιτητής της Νομικής Σχολής Γιάννης Μητρόπουλος κόντραρε τον Γερμανό Χέρμαν Βάινγκερτνερ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Ντέιβιντ Ουαλεσίνσκι, ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αναφέρει πως τρεις κριτές έδωσαν τη νίκη στον Ελληνα πρωταθλητή και οι υπόλοιποι τρεις στον Γερμανό, οπότε είχαμε ισοβαθμία. Τη λύση έδωσε ο πρίγκιπας Γεώργιος της Ελλάδας, που έδωσε τον ψήφο του στον Γιάννη Μητρόπουλο.

Νίκος Ανδριακόπουλος (1896, Αναρρίχηση επί κάλω)

Στο αγώνισμα είχαμε διπλή ελληνική επιτυχία. Πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδριακόπουλος και δεύτερος ο Θωμάς Ξενάκης, ύστερα από τρομερό συναγωνισμό. Το ύψος του σχοινιού ήταν 14 μέτρα, στην κορυφή έφθασαν και οι δύο, αλλά ο Ξενάκης έμεινε δεύτερος, λόγω πιο αργού χρόνου αναρρίχησης. Τόσο ο Νίκος Ανδριακόπουλος όσο και ο Θωμάς Ξενάκης εξάντλησαν και τα 14 μέτρα του σχοινιού, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν πιο χαμηλά. Νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος, που ανέβηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα στην κορυφή (23 δευτερόλεπτα και τέσσερα δέκατα).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Αριστείδης Κωνσταντινίδης (1896, 87 χλμ. επί δημοσίας οδού)

Ο Κωνσταντινίδης μία φορά σταμάτησε, αφού χάλασε το ποδήλατό του, και άλλες δύο έπεσε, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο Μπατέλ. Δανείστηκε τελικά ποδήλατα φίλων του, που παρακολουθούσαν την κούρσα, και λίγο πριν από το Φάληρο κατάφερε να βρεθεί ξανά επικεφαλής και να χριστεί Ολυμπιονίκης.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Περικλής Κακούσης (1904, Κατηγορία βαρέα βάρη)

Ηταν να μην πάει καθόλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες των ΗΠΑ, ωστόσο τελικά βρέθηκε στο Σεντ Λούις, μαζί με τον δισκοβόλο Γεωργαντά, ως οι μοναδικές ελληνικές συμμετοχές. Ο Κακούσης ήταν σαφώς ανώτερος από τους υπόλοιπους και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο με σχετική άνεση. Σήκωσε 111 κιλά και 700 γραμμάρια, με τον δεύτερο, τον Αμερικανό Οσκαρ Οστχοφ, να μένει μακριά πίσω του με επίδοση 84 κ. και 370 γραμμάρια.

ΣΤΙΒΟΣ

Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (1912, Μήκος άνευ φόρας)

Είχε πάει στους συγκεκριμένους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (3,47), μόλις λίγο πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ του Αμερικανού Ρέι Ιούρι. Στον τελικό των Ολυμπιακών μπήκε με τους Αμερικανούς αδελφούς Πλατ Ανταμς και Μπεν Ανταμς. Ο Τσικλητήρας με 3,37 ξεπέρασε και τους δύο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

625_31F5423D-6A4D-ADCE-1284-17E2FB804CE1

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Διάδοχος Κωνσταντίνος, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, Γιώργος Ζαΐμης (1960)

Οι τρεις αθλητές είχαν κάνει πολύ σκληρή προετοιμασία, ώστε να εμφανιστούν έτοιμοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο άθλημα διεξαγόταν στη Νάπολη. Το γεγονός πως οι πληροφορίες ήθελαν τη θαλάσσια εκείνη περιοχή να μοιάζει πολύ με τον κόλπο του Φαλήρου βοήθησε πολύ στην επιτυχία. Δύο κούρσες πριν από το φινάλε είχε έρθει ήδη μετάλλιο, ενώ λίγο αργότερα ήρθε το χρυσό.

ΠΑΛΗ

Στέλιος Μυγιάκης (1980, Κατηγορία 62 κιλών)

Το συγκεκριμένο χρυσό μετάλλιο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, για διάφορους λόγους. Αρχικά, ο Μυγιάκης επέστρεψε στην Ελλάδα τις μεγάλες επιτυχίες, ενώ κέρδισε και τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 1976, τον Πολωνό Κάζιμιερς Λίπιεν, αργότερα τον Αφγανό Γκουλάμ, καθώς και τον Σουηδό Μάλκβιστ. Πέταξε εκτός και το φαβορί, που ήταν ο Σοβιετικός Μπόρις Κραμορένκο, για να περάσει στον μεγάλο τελικό με τον Ούγγρο Ιστβαν Τοτ. Ούτε αυτός κατάφερε να του σταθεί εμπόδιο…

mygiakis-1

ΣΤΙΒΟΣ

Βούλα Πατουλίδου (1992, Εμπόδια)

Η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης θα ήταν η δεύτερη προσωπική της. Είχε ατομική επίδοση 12.96 το 1991 στα 100 μέτρα εμπόδια και 13.14 ατομικό ρεκόρ της χρονιάς. Στα ημιτελικά κατάφερε να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με 12.88, ενώ παράλληλα έγινε η μοναδική Ελληνίδα που θα έπαιρνε μέρος σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Με χρόνο μόλις 12.64 πήρε το χρυσό μετάλλιο, αφού η Ντίβερς, που βρισκόταν στην πρώτη θέση, σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο.

25556249360_fc1cdc3832_b

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πύρρος Δήμας (1992, Κατηγορία 82,5 κιλών)

Το έργο του Πύρρου Δήμα μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς είχε να αντιμετωπίσει 31 αθλητές από 26 χώρες στην εν λόγω κατηγορία. Η κίνηση του αρασέ ολοκληρώθηκε με τρεις αθλητές να έχουν σηκώσει τα 167,5 κιλά. Στο ζετέ ο Πύρρος ξεκίνησε πετυχημένα στα 202,5 κιλά. Υπήρξε τριπλή ισοβαθμία στα 370 κιλά σύνολο. Ο Δήμας στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης, συμπληρώνοντας πρώτος χρονικά το νικητήριο σύνολο, μετά την πετυχημένη του προσπάθεια στα 202,5 κιλά.

Πύρρος Δήμας (1996, Κατηγορία 23 κιλών)

Με σχετική ευκολία, ο Πύρρος Δήμας έφτασε σε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Στο αρασέ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με 180 κιλά. Ο Ελληνας πρωταθλητής δημιούργησε με 213 κιλά νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ζετέ, στην τελευταία του προσπάθεια, αλλά και στο σύνολο, με 392,5 κιλά.

pyrros-dimas-

Ακάκιος Καχιασβίλι (1996, Κατηγορία 99 κιλών)

Ξεκίνησε πίσω στο αρασέ 2,5 κιλά, αφού είχε μείνει στα 185. Στο ζετέ, όπου ήταν πολύ καλύτερος, ξεκίνησε με 220 κιλά και συνέχισε πετυχημένα και εύκολα με 225, ενώ ο Χράπατι ολοκλήρωσε με αποτυχημένη προσπάθεια στα 227,5 κιλά. Ο Καχιασβίλι βγήκε χρυσός με ισοβαθμία, επειδή ήταν ελαφρύτερος σε σωματικό βάρος. Ανέβασε τα κιλά στα 235 και τα σήκωσε, με αποτέλεσμα να γίνει ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ζετέ, αλλά και στο σύνολο με 420 κιλά.

kaxi1

ΣΤΙΒΟΣ

Κώστας Κεντέρης (2000, 200 μέτρα)

Ταξίδεψε στο Σίδνεϊ έχοντας ατομική επίδοση 20.25 στα 200 μέτρα, αριθμός που δεν ήταν αρκετός για να φτάσει μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Στα προημιτελικά μπορεί να τερμάτισε δεύτερος, ωστόσο «έσπασε» το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 20.14. Στο τελικό δεν έκανε καλή εκκίνηση, ευρισκόμενος στην πέμπτη θέση μετά τα πρώτα 100 μέτρα. Από το πουθενά, όμως, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

2015_06_06_Kenteris

 

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πύρρος Δήμας (2000, Κατηγορία 85 κιλών)

Ο Πύρρος Δήμας σήκωσε στο αρασέ 175 κιλά. Είχε μείνει όμως πέντε κιλά πίσω από τον Γεωργιανό Γκεόργκι Ασανίτζε και δυόμισι κιλά πίσω από τον Γερμανό Μαρκ Χούστερ. Ο Ελληνας πρωταθλητής και στην πρώτη του προσπάθεια στο ζετέ σήκωσε τα 210 κιλά και αμέσως μετά τα 215, παίρνοντας στην πρώτη θέση.

Ακάκιος Καχιασβίλι (2000, Κατηγορία 94 κιλών)

Ο Ακάκιος Καχιασβίλι ήταν έτοιμος για το τρίτο του σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Στην κίνηση του αρασέ ο Ελληνας πρωταθλητής σήκωσε 185 κιλά, έχασε τα 187,5 κιλά. Ο Ακάκιος, που ένιωθε πόνους στο πόδι, ξεκίνησε το ζετέ με 220 κιλά και εν συνεχεία η στρατηγική του Χρήστου Ιακώβου διέλυσε τους αντίπαλους προπονητές στην τακτική. Ο Ελληνας προπονητής ανέβασε την μπάρα στα 227,5 κιλά. Ολοι γνώριζαν πόσο δυνατός είναι στο ζετέ, έτσι η επιλογή του να δοκιμάσει στα 227,5 κιλά ήταν λογική. Ο Κολέτσκι δοκίμασε, ανεπιτυχώς, μόνο μία φορά, ο Πετρόφ απέτυχε άλλη μία και ο Καχιασβίλι δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει σε αυτό το βάρος. Είχε αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης με ισοβαθμία, καθώς ήταν ελαφρύτερος του νεαρού Πολωνού.

ΣΤΙΒΟΣ

Αθανασία Τσουμελέκα (2004, 20 χλμ. Βάδην)

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την 22χρονη τότε Τσουμελέκα αποτέλεσε τεράστια επιτυχία. Από το έκτο κιόλας χιλιόμετρο βρισκόταν σταθερά εντός πρώτης δεκάδας. Με τη συμπλήρωση 10 χιλιομέτρων είχε φτάσει στην 6η θέση, με χρόνο 45.16. Λίγο αργότερα φάνηκε να κουράζεται, κάτι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς τη μέχρι τότε υπερπροσπάθειά της. Δεν το έβαλε κάτω όμως, προσπάθησε, και με δύναμή της τον κόσμο πέρασε στην τρίτη θέση στα 16 χιλιόμετρα. Πλέον, φαινόταν ότι μπορούσε να πετύχει το απίστευτο: Ξεπέρασε και τη Ρωσίδα Ιβάνοβα, και με χρόνο 1:29:12 πήρε το χρυσό μετάλλιο.

251012

Φανή Χαλκιά (2004, 400 μέτρα εμπόδια)

Μπορεί να μη βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ωστόσο δούλεψε πολύ, κάτι που φαινόταν κάθε φορά. Στα ημιτελικά κατέρριψε το Ολυμπιακό ρεκόρ του αγωνίσματος, με 52.57. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 52.82, σ’ ένα Ολυμπιακό Στάδιο που ήταν πραγματικά κατάμεστο, με την Ελληνίδα να έχει το ρεκόρ των δύο πιο γρήγορων αγώνων -στο συγκεκριμένο άθλημα- στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

halkia-696x456

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά (2004, Κατ. 470)

Μπορεί οι δύο αθλήτριες να είχαν τον πρώτο λόγο, όμως ένας τραυματισμός της Μπεκατώρου στη μέση είχε δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση στην οποία θα εμφανίζονταν. Στον αγώνα, πάντως, τίποτα δεν φάνηκε να πτοεί τις Ελληνίδες, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο πριν καν φτάσουν στην τελευταία ιστιοδρομία.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης (2004, Κατάδυση 3 μέτρα)

Ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης στην τέταρτη προσπάθεια από τις πέντε ήταν οι καλύτεροι. Τα λάθη των Κινέζων και των Ρώσων τούς έστειλαν στην κορυφή και στο χρυσό μετάλλιο. Είναι το πρώτο μετάλλιο στις καταδύσεις στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το πρώτο μετά το 1896 για τα αθλήματα του υγρού στίβου.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Νίκος Κακλαμανάκης (1996)

Το 1992 για πρώτη φορά παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες  στη Βαρκελώνη και το 1996 τέσσερα χρόνια μετά και στη δεύτερη εμφάνιση του στους αγώνες χρίζετε χρυσός ολυμπιονίκης και δοξάζει την Ελλάδα από τους ολυμπιακούς της Ατλάντα. Ακολούθησαν  οι ολυμπιακοί του Σύδνεϋ καθώς και της Αθήνας στους οποίους κατέκτησε το δεύτερο ολυμπιακό του  μετάλλιο, στη πατρίδα του που τόσο εκτιμά και αγωνίζεται γι’ αυτή χρίζετε ασημένιος ολυμπιονίκης.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ιωάννης Μελισσανίδης (1996, ασκήσεις εδάφους)

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, ο Μελισσανίδης έκανε την έκπληξη και κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, στις ασκήσεις εδάφους με 9.850 βαθμούς αγγίζοντας το τέλειο και αναγκάζοντας ακόμα και τους αντιπάλους του να τον χειροκροτήσουν.

Δημοσθένης Ταμπάκος (2004, Κρίκοι)

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος ήταν ανάμεσα στα φαβορί. Στα προκριματικά πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία, με 9.850, και έδειξε σε όλους ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αν και αγωνίστηκε πρώτος στη σειρά, στον τελικό ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με επίδοση 9.862 βαθμούς.

ATHENS - AUGUST 22: Dimosthenis Tampakos of Greece competes in the men's artistic gymnastics ring finals on August 22, 2004 during the Athens 2004 Summer Olympic Games at the Olympic Sports Complex Indoor Hall in Athens, Greece. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Μιχάλης Μουρούτσος (2000)

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, κατάφερε να φέρει τις πολεμικές τέχνες στο σπίτι του μέσου Έλληνα. Ο Μιχάλης Μουρούτσος είναι ο πρώτος αθλητής που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Tae kwon do, στην νεοσύστατη τότε κατηγορία, στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

mouroutsos3-small

ΤΖΟΥΝΤΟ

Ηλίας Ηλιάδης (2004, Κατηγορία 81 κιλών)

Ο 18χρονος Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του ελληνικού τζούντο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εδωσε πέντε αγώνες μέχρι τον τελικό, κέρδισε κατά σειρά τους Μόργκαν Ντέιβις (Αυστραλία), Ντανιέλ Σάνκα (Αργεντινή), Γιουνκ Κουόν (Ν. Κορέα) και Ντμίτρι Νόσοφ (Ρωσία) στα ημιτελικά και πάλι σε χρόνο 1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα. Στον μεγάλο τελικό κέρδισε σε 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα τον Ουκρανό Ρόμαν Γκόντιουκ.

ωω120

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αννα Κορακάκη (2016, 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι)

Η Αννα της Δράμας έγινε μέσα σε μια νύχτα η Αννα της Ελλάδας. Το «χρυσό», πλέον, κορίτσι της σκοποβολής έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό κόντρα στη Γερμανίδα Καρς και μπήκε στο πάνθεον των αθλητών σε Ολυμπιάδες, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα στην ίδια διοργάνωση. Λίγες μέρες πριν από το χρυσό είχε κατακτήσει το χάλκινο, στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, και μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

1508284

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Λευτέρης Πετρούνιας (2016, κρίκοι)

Τα χρυσά μετάλλια στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν και συνέχεια! Παρότι αγωνίστηκε 2ος στη σειρά, ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ένα απίθανο πρόγραμμα και συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς! Έτσι έκοψε τα πόδια όλων των αντιπάλων του, που δεν μπόρεσαν να τον ξεπεράσουν και ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή! Αυτό ήταν το 3ο μετάλλιο και το δεύτερο χρυσό μετά την εμφάνιση της Αννας Κορακάκη!

12πετρουνιας

ΣΤΙΒΟΣ

Κατερίνα Στεφανίδη (2016, άλμα επί κοντώ)

Στα ουράνια ανέβασε τους Έλληνες η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία με 4,85 μέτρα στο άλμα επί κοντώ απέσπασε το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο και μάλιστα χρυσό. Άκρως επιτυχημένη η Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο για την Ελλάδα, που μέτρησε τρία χρυσά μετάλλια, το ένα πιο γλυκό από το άλλο…

stefanidi-thumb-large

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή