Πικέ: Το λάθος που έκανε στα αποδυτήρια του Ρόι Κιν στην Μ. Γιουνάιτεντ

3222

Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ο Πικέ, στα… νιάτα του έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να πούμε την αλήθεια βασικά: Ο Πικέ άνηκε στην Γιουνάιτεντ, χωρίς ωστόσο να κερδίσει ποτέ του την εμπιστοσύνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο ίδιος, πρόσφατα είπε μια ιστορία από το μακρινό 2006 στο “Ολντ Τράφορντ”.

Συγκεκριμένα, ο Πικέ, όπως και οι άλλοι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν από έναν αγώνα ήταν στα αποδυτήρια. Ο ίδιος ομολογεί ότι έτρεμε, αφού δίπλα του ήταν παίκτες όπως ο Φαν Νιστελρόι, ο Ρόι Κιν, ο Ράιν Γκιγκς. Παίκτες – μύθοι της εποχής και ένα 18χρονο παιδί από την Ισπανία προσπαθεί να κρυφτεί, ώστε να μην τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.

Ο Πικέ πανηγυρίζει με την φανέλα της Γιουνάιτεντ

Στα αποδυτήρια, δεν υπήρχε πολύς χώρος και οι παίκτες δίπλα δίπλα ακουμπούσαν μεταξύ τους. Ολοι τους, περιμένανε τον Σερ Αλεξ για να μπει να τους μιλήσει και από κανέναν δεν ακουγότανε κιχ.

12 φορές έπαιξε με την φανέλα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα ο Πικέ σε 4 χρόνια

Ο Πικέ, καθότανε στην θέση δίπλα από τον Ρόι Κιν και ξαφνικά ακούγεται ένα κινητό. Και όχι ο ήχος του, αλλά η δόνησή του.

Ο Ρόι Κιν αρχίζει να ψάχνει τι ήχος είναι αυτός. Σηκώνεται όρθιος και ψάχνει, κοιτάζει τους πάντες και ρωτάει. Δεν απαντάει κανείς. Συνεχίζει φωνάζοντας και ρωτάει ποιανού είναι το κινητό. Για δεύτερη φορά δεν απαντάει κανείς. Το κινητό ήταν του Πικέ και ήταν πάνω από το κεφάλι του Ρόι Κιν, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει από προέρχεται ο ήχος.

Για τρίτη φορά, ο Ρόι ουρλιάζει και λέει “ποιανού είναι το γαμημένο κινητό”;

Ο Πικέ απαντάει “δικό μου” με μια φωνή που ίσα ίσα ακούγεται. Και ο Ρόι είναι έτοιμος να τα γκρεμίσει όλα.

“Θυμάμαι ότι ούρλιαζε. Τα είχα κάνει πάνω μου, ήμουν 18 χρονών. Ήταν ένα από τα πολλά λάθη που έκανα όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ. Δεν έπρεπε να έχεις ανοιχτό κινητό στα αποδυτήρια του Ρόι. Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι παίκτες βγάζουν σέλφι πριν από κάθε αγώνα ακόμα και μετά από ήττες. Με τον Ρόι δίπλα σου, δεν ακουγότανε ποτέ κιχ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή