Σύλλογοι γονέων απειλούν με κατάληψη στο σχολείο αν ενταχθούν προσφυγόπουλα

30

Ξενοφοβία και Ρατσισμός. Αυτές οι δύο λέξεις χαρακτηρίζουν μερίδα των γονιών του Ωραιοκάστρου. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικου και του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης διατυμπανίζουν πως δεν θέλουν τα προσφυγόυλα.

 Ο σύλλογος του 1ου δημοτικού ήταν ο πρώτος που απειλούσε  με κατάληψη του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση ένταξης παιδιών προσφύγων στο δημοτικό.

Την σκυτάλη στην ξενοφοβία πήρε ο σύλλογος του 5ου Δημοτικού που σε έγγραφη ανακοίνωσή του προς τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων αναφέρει ότι δεν θέλει και αυτός την ένταξη προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως στην περίπτωση που «ενταχθούν-τοποθετηθούν παιδιά προσφύγων στον χώρο του σχολείου» θα προβούν σε «κατάληψη του σχολικού κτιρίου».

Αυτό σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφασίστηκε ομόφωνα στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/09/2016 και ώρα 18:45 με θέμα «πρόσφυγες-σχολεία».

O δήμος Ωραιοκάστρου φρόντισε να υποστηρίξει την απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, σημειώνοντας πως έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν εισακουστούν δήμος και τοπική κοινωνία, τότε θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε την ανακοίνωση

oraiokstro_goneis_ds

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ