Όταν μιλούν για τον Μαλντίνι

1197

Φράνκο Μπαρέσι:
“Ήταν πολύ νέος γι’ αυτό προσπάθησα να του δώσω κάποιες συμβουλές. Αλλά χρειαζόταν λίγα πράγματα. Ήταν ήδη ένας σπουδαίος παίκτης”

Τσέζαρε Μαλντίνι:
“Είναι ένας πραγματικός ροσονέρο. Η ψυχή του ανήκει στο Μιλάνο”

Γκούλιτ:
“Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που υπήρξε ποτέ. Το διαφορετικό που είχε από τα άλλα φουλ μπακ, είναι ότι δεν ήταν παγκόσμιας κλάσης μόνο όταν αμυνόταν. Αλλά και όταν επιτεθόταν. Μπορούσε να κάνει και τα 2 εξίσου καλά όταν χρειαζόταν”

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον:
“Ο Μαλντίνι περνούσε πολλά 90λεπτα χωρίς να κάνει τάκλιν. Αυτό είναι τέχνη. Είναι υπέροχος”

Ντελ Πιέρο:
“Υπάρχουν υπέροχοι παίκτες και υπάρχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχουν και εκείνοι που καταφέρνουν να ξεπεράσουν αυτούς του δύο όρους. Ο Πάολο είναι το τέλειο παράδειγμα. Είναι το σύμβολο του Μιλάνου”

Αντρέα Πίρλο:
“Ο Paolo Maldini είναι ο καλύτερος. Ένας ανυπόφορος αμυντικός. Ο καλύτερος αμυντικός. Τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, είχε τα πάντα. Η απόλαυση του όταν έπαιζε ήταν τόσο προφανής στα τόσα χρόνια. Ο Paolo Maldini είναι ο καλύτερος που έχω παίξει ποτέ και ο καλύτερος που έχω αντιμετωπίσει”

Ροναλντίνιο:
“Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του Champions League, αλλά αυτό που ήταν τόσο εντυπωσιακό γι ‘αυτόν είναι ότι όταν βρισκόταν στη μπάλα δεν έμοιαζε με αμυντικό, αλλά σαν ένας κομψός παίκτης”

Ζλάταν:
“Ο Μαλντίνι ήταν ο καλύτερος και πιο σκληρός αμυντικός που αντιμετώπισα ποτέ. Είχε τα πάντα: ήταν ένας πλήρης αμυντικός, ο οποίος ήταν δυνατός, έξυπνος και εξαιρετικός άνθρωπος”

Αντρέι Σεβτσένκο:
“Ο πιο προικισμένος και εργατικός παίκτης που έχω δει ποτέ. Ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με πραγματικές ηγετικές αρετές και η σπάνια ικανότητα να είναι αξιόπιστος στην άμυνα και δημιουργικός στην επίθεση”

Francesco Totti
“Δεν έχω δει έναν πιο αποφασισμένο και πιο πιστό παίκτη από αυτόν. Ο καλύτερος αρχηγός που είχε η Μίλαν ποτέ της”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή