Μεγάλες ατάκες του Πελέ

920

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Αυτά τα δύο τα είχε συνδυάσει ο μεγάλος Βραζιλιάνος Πελέ. Και σας παρουσιάζουμε 10 μεγάλες ατάκες που έχουνε γράψει ιστορία.

*** Το πέναλτι είναι ο πιο δειλός τρόπος για να σκοράρεις.

*** Ο ενθουσιασμός είναι τα πάντα. Πρέπει να είναι τεντωμένος και να δονείται σαν τη χορδή μιας κιθάρας.

*** Κάθε παιδί στον κόσμο που παίζει ποδόσφαιρο θέλει να γίνει Πελέ. Έχω μεγάλη ευθύνη να τους δείξω όχι μόνο πώς θα γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά και πώς θα γίνουν άνθρωποι.

*** Εικόσι χρόνια μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Αν είναι καλύτερος ο Μαραντόνα ή ο Πελέ. Δείτε λοιπόν τα γεγονότα… πόσα γκολ έβαλε με το δεξί του πόδι ή με κεφαλιά ο Μαραντόνα;

*** Για τον Ρομάριο: Πιστεύω ότι θα φτάσει τα 1000 γκολ, αλλά ποτέ δεν θα με ξεπεράσει.

*** Για τον Μαραντόνα: Αν νομίζει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του αιώνα, είναι δικό του πρόβλημα.

*** Για το πώς έχασε την παρθενιά του: Ήταν με έναν ομοφυλόφιλο. Ήμουν μόλις 14 ετών. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι, δεν ήμουν ο μόνος που το έκανε. Ήταν ένας άνδρας στην Μπαούρου, τον οποίο επισκέφθηκε όλη η ομάδα.

*** Όταν χώρισα με τη γυναίκα μου, γνώρισα μία 15χρονη. Ήταν ακόμα παρθένα και είχε ένα φίλο. Δεν μου άρεσαν οι παρθένες, οπότε είπα στο φίλο της να λύσει το πρόβλημα και στο τέλος γίναμε φίλοι.

*** Για τον Φρέντι Άντου: Το αριστερό του πόδι είναι φανταστικό. Είναι σαν τον Μότσαρτ. Ο Θεός έδωσε στον Φρέντι το χάρισμα να παίζει μπάλα. Αν προετοιμαστεί πνευματικά και σωματικά, θα γίνει σταρ.

*** Όταν οι αστέρες του ποδοσφαίρου εξαφανίζονται, το ίδιο συμβαίνει και με τις ομάδες. Είναι σαν το θέατρο, σε μια παράσταση όπου υπάρχει ένας μεγάλος σταρ. Αν ο σταρ δεν είναι καλά, όλος ο θίασος υποφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή