Ματ Λε Τισιέ: Όταν τζόγαρε 10,000 λίρες σε ένα πλάγιο

185

Ήταν 17 Απρίλιου 1995. Η Γουίμπλεντον υποδέχθηκε την Σαουθάμπτον για την Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας. Τότε, το στοίχημα δεν είχε πάρει τις διαστάσεις που έχει σήμερα. Τα ειδικά στοιχήματα κρινόντουσαν από το αν η τηλεόραση θα δείχνει τον αγώνα. Τον συγκεκριμένο λοιπόν, τον έδειχνε…

Ο Ματ Λε Τισιέ, ένας από τους εμβληματικούς αρχηγούς της Σαουθάμπντον, μας λέει μια ιστορία μέσω της αυτοβιογραφίας του, όταν με κάποιους φίλους του, τζόγαραν περίπου 10 χιλιάδες λίρες στο να βγει η μπάλα πλάγιο τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα. Αν έβγαινε από τα 61 ως τα 75 θα είχε επιστροφή χρημάτων και αν μετά τα 76 θα έχανε το στοίχημα.

Το ματς ήταν άνετο για μας, δεν κινδυνεύαμε με υποβιβασμό. Και επειδή ήταν τηλεοπτικό οι στοιχηματικές εταιρίες προσέφεραν πολλά ειδικά στοιχήματα. Προφανώς δεν θα συμμετείχα σε κάτι που θα επηρέαζε το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά δεν έβλεπα να υπάρχει πρόβλημα στο να βγάλουμε λίγα χρήματα ποντάροντας σε πλάγιο άουτ.

Ως αρχηγός έπεισα τον αντίστοιχο «κάπτεν» της Γουίμπλεντον να τον αφήσει να κάνουμε εμείς τη σέντρα…

Το πλάνο έλεγε να πάρουμε τη σέντρα και με κάποιο τρόπο να βγάλουμε γρήγορα τη μπάλα πλάγιο άουτ. Εμοιαζε τόσο εύκολο! Έκανα μακρινή μπαλιά στην αριστερή πτέρυγα. Εψαξα τον Νιλ Σίπερλι, ο οποίος όμως δεν γνώριζε τίποτα για το στοίχημα. Επειδή το ματς το έδειχνε η τηλεόραση δεν ήθελα να εκτεθώ και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα ακριβώς πάνω από το κεφάλι του Σίπερλι, ώστε να βγει πλάγιο. Όμως, επειδή αυτός δεν γνώριζε τίποτα πρόλαβε την μπάλα…

Οσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα, το παιχνίδι συνεχιζόταν κανονικά. Θα χάναμε πολλά λεφτά εάν η μπάλα έβγαινε μετά από τα πρώτα 75 δευτερόλεπτα. Δεν είχα ξανατρέξει τόσο πολύ στη ζωή μου! Με το που πέρασε το λεπτό ξέραμε ότι δεν θα κερδίσουμε.  

Τελικά η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου στα 70 δευτερόλεπτα, κάτι που σήμαινε ότι  ούτε χάσαμε, ούτε κερδίσαμε το στοίχημα, αλλά είχαμε επιστροφή χρημάτων.

Μετά από αυτό, δεν επιχείρησα ποτέ ξανά να παίξω στοίχημα. Και βέβαια δεν θα έκανα τίποτα που θα επηρέαζε το αποτέλεσμα ενός αγώνα“, λέει ο Ματ Λε Τισιέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή