Η τέχνη της φωτογραφίας στο ποδόσφαιρο

43

Σε έναν αγώνα ποδόσφαιρο όλα γίνονται τόσο γρήγορα και περνάνε μπροστά από τα μάτια σου στο λεπτό. Κάποιες φορές μπορεί να πει κάποιος ότι όλα γίνονται κάπως… βίαια.

Βγάλτε λοιπόν μία φωτογραφία. Αυτή διαρκεί για πάντα. Ειδικά αν είναι την σωστή στιγμή, τότε θα μπορέσει να μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όσων την δουν.

Το ποδόσφαιρο προχωράει τόσο γρήγορα. Οι οπαδοί πολλές φορές βλέπουν πράγματα από το γήπεδο και την τηλεόραση που δεν μπορούν να τα καταλάβουν γιατί έχουν το μυαλό τους στην μπάλα. Ο φωτογράφος, όμως, είναι εκεί για να καταφέρει με το μοναδικό του (κάθε φορά) κλικ να σου δείχνει «τι στο καλό συμβαίνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

«’Ενας συγγραφέας είπε κάποτε. ‘’ Δεν μπορώ να σας πιστέψω. Είμαστε εκεί στον αγώνα και αναζητούμε μετά στις οθόνες ενέργειες που έγιναν στο γήπεδο. Εσείς δεν έχετε επανάληψη δράσης και τα δείχνετε όλα».

Είναι υπέροχο να ακούτε έναν έμπειρο συγγραφέα να το λέει αυτό… Απλώς πρέπει να είστε εκεί, να συγκεντρώνεστε και να το συνθέτετε. Και όταν έρθει σωστά, είναι εκεί για πάντα…

Όλα αυτά τα λέει ο Mark Leech, ο αποδέκτης του βραβείου Barclays Photographer Of The 20 Seasons.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή