Φέρφαξ: Η μοναδική φορά που βρέθηκε κοντά στον Τζορτζ Μπεστ

505

Το ημερολόγιο γράφει 7 Φεβρουαρίου του 1970. Η Νορθάμπντον παίζει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός έδρας. Οι οπαδοί βρίσκονται στις θέσεις τους, χωρίς να ελπίζουν πολλά. Όμως, έχουν πολλούς λόγους για να γεμίσουν το γήπεδο. Και ίσως, ο σημαντικότερος, είναι ότι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Τζορτζ Μπέστ.

Το μαρκάρισμα του είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όποιος θα το αναλάβει γνωρίζει ότι θα περάσει δύσκολο 90λεπτο. Ο άτυχος είναι ο κύριος Ρόι Φέρφαξ. “Κόουτς, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο”, λέει με αναστεναγμό και ο αγώνας ξεκινάει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει πλάκα και το ματς τελειώνει 2-8 για τους “κόκκινους διαβόλους”. Ο Τζορτ Μπεστ από την πλευρά του, κάνει έναν τρομερό αγώνα. Σκοράρει 6 φορές και μάλιστα με δύο φοβερά “σόλο” όπου πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Μπεστ, “χορεύει” και ο κόσμος, παρά το γεγονός ότι βλέπει την ομάδα του να χάνει, απολαμβάνει την ποιότητα του Τζορτζ Μπεστ.

Ο Ρόι Φέρφαξ, που έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του, συνέχεια χάνει τον Μπεστ και για κανένα λόγο δεν μπορεί να τον σταματήσει, αλλά ούτε καν να τον ακολουθήσει. Και μετά το τέλος του ματς, παραδέχεται την ποιότητά του. “Η μοναδική φορά που βρέθηκα κοντά στον Τζορτζ Μπεστ, ήταν στο τέλος του αγώνα. Όταν χαιρετηθήκαμε καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια και του έδωσα το χέρι. Αυτός ο τύπος ήταν τόσο μικρός στο μάτι, αλλά πολύ σκληρός. Ήταν έξυπνος, μεγαλοφυΐα και στην πραγματικότητα όλοι ξέραμε ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα σχέδιο για να τον σταματήσουμε. Τα 6 γκολ που έβαλε, ήταν κάτι φυσιολογικό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή