Έχουν ειπωθεί πολλά για τον θρυλικό ρεπόρτερ Κρεγκ Σέιγκερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα σε ηλικία 65 ετών, χάνοντας τη μάχη με τη λευχαιμία. Μία ιστορία όμως από τη ζωή του μένει ανέκδοτη ή καλύτερα, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας όσο θα έπρεπε ή θα επιβαλλόταν, καθώς απέτρεψε έναν All Star NBAer από  την αυτοκτονία. Ο Σέιγκερ, ο οποίος κάλυψε τα πάντα από το Hank Aaron 715th μέχρι και τους τελικούς του ΝΒΑ, έζησε μία πολύχρωμη (κυριολεκτικά) ζωή κυρίως περνώντας την μπροστά από την κάμερα. Είχε όμως μεγάλη επιρροή και πίσω από αυτήν.

dennis-rodman-craig-sager

Σίγουρα είναι «κλισέ» το να λες για τους ανθρώπους πως υπήρξαν «μεγαλύτεροι από τη ζωή», αλλά πράγματι ο Σέιγκερ ήταν. Το πολύχρωμα και φανταχτερά κοστούμια του τραβούσαν πάντα την προσοχή όλων, ωστόσο ο Κρεγκ Σέιγκερ θα το είχε καταφέρει ακόμα και να φορούσε γκρι ή σκούρο μπλε. Είχε πάντα μία θετική ενέργεια, μία δύναμη μέσα του πολλοί το κατάλαβαν όταν το 2014 διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Όποιος κι αν τον συνάντησε ή ήρθε σε επαφή μαζί του, από συντάκτες εφημερίδων μέχρι αστέρων του ΝΒΑ μίλησαν γι’ αυτή τη θετική δύναμη που τους πρόβαλε από τον εσωτερικό του κόσμο.

Πίσω στο 1993 όμως… Ο Ντένις Ρόντμαν, ένα από τα κακά παιδιά των Ντιτρόιτ Πίστονς υπέφερε για καιρό καθώς είχε χωρίσει τότε με τη γυναίκα του Άνι Μπέικς ενώ ο αγαπημένος προπονητής του Τσακ Ντέιλι είχε φύγει. Σε μία ιστορία που αναφέρεται και στην αυτοβιογραφία του «Είμαι όσο κακός θέλω να είμαι» που κυκλοφόρησε το 1996, ο Ρόντμαν είχε πάει στο Palace at Auburn Hills, το γήπεδο του Ντιτρόιτ, έχοντας ένα όπλο στο τζιπάκι του. Είχε αφήσει και ένα γράμμα σε έναν φίλο του που περιεργάζονταν μια απόφαση… «ζωής ή θανάτου»! Αποκοιμήθηκε στο πάρκινγκ μέχρι που έφτασε η αστυνομία και… αυτό ήταν όλο. Στη συνέχεια ο Ρόντμαν συναντήθηκε με τον Ντέιλι ξανά, έγινε ανταλλαγή στους Σαν Αντόνιο Σπερς και μετά κέρδισε τρία ακόμα πρωταθλήματα με τους Σικάγο Μπουλς.

Chicago Bulls v Miami Heat

Θα αναρωτηθείτε τώρα, πού μπαίνει στην ιστορία μας ο Κρεγκ Σέιγκερ. Και με το δίκιο σας, καθώς οι σκέψεις του Ντένις Ρόντμαν από εκείνο το βράδυ είναι ελλιπείς και συγκεχυμένες. Η ιστορία κατ΄αρχάς έλαβε χώρα εκείνον τον Φεβρουάριο κι όχι Απρίλιο που θυμάται ο Ρόντμαν ενώ ο Σέιγκερ έχει εμπλακεί πολύ πιο νωρίς εκείνο το βράδυ που ο Ρόντμαν αποκοιμήθηκε στο πάρκινγκ.

Ο Λι Τζένκινς του Sports Illustrated ξεκαθαρίζει τα γεγονότα…

  • Ο Ντένις Ρόντμαν σχεδίαζε να αυτοκτονήσει μέχρι που ο Κρεγκ Σέιγκερ τον είχε παρακολουθήσει και τον είχε βρει στον δεύτερο όροφο ενός στριπ κλαμπ στο Ντιτρόιτ. Στο «landing Strip». Τα λόγια του Σέιγκερ ήταν πως «είχε το όπλο και είχε αποφασίσει να το κάνει. Του είπα ότι αυτό που πας να κάνει είναι πολύ ηλίθιο και του το εξήγησα»”.

Το Landing Strip που άνοιξε στο Ντιτρόιτ το 1978 είναι ακόμα εκεί. Ο Ρόντμαν είναι πλέον 55 ετών και ακόμα πριν από λίγες ημέρες μιλούσε τακτικά με τον Σέιγκερ. Ποτέ δεν θα ξεχάσει τι είχε κάνει ο Σέιγκερ γι αυτόν. Τα λόγια που του είχε πει. Όταν έφυγε από τη ζωή ο Σέιγκερ, όπως δεκάδες αστέρες του ΝΒΑ, έτσι και ο Ρόντμαν έγραψε για τον Σέιγκερ, για εκείνη τη νύχτα πριν από 23 χρόνια…

katagrafi

«Κρεγκ Σέιγκερ, σε ευχαριστώ που μου έσωσες τη ζωή, όταν είχε βρεθεί σε δεινή θέση και χρειαζόμουν βοήθεια, εκείνη τη νύχτα στο Ντιτρόιτ πίσω στο 1993. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά σου. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου»!

Με έναν μικρό τρόπο, ο Σέιγκερ «άγγιζε» τον καθένα που έρχονταν σε επαφή μαζί του, που τον παρακολουθούσε. Ο ίδιος ο Σέιγκερ, ποτέ δεν ένιωσε πως έκανε κάτι ιδιαίτερο για τον Σέιγκερ, ήταν αυτός ο τρόπος ζωής του.