Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι της Βρετανίας. Μετρούν αιώνες ζωής και βρίσκονται μέχρι σήμερα σε ισχύ

55
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 01: Judges congregate in Westminster Abbey before their Annual Service of Thanksgiving on October 1, 2012 in London, England. The start of the legal year is marked with a traditional religious service; judges arrive from the Royal Courts of Justice and afterwards process to The Houses of Parliament where the Lord Chancellor hosts a reception. (Photo by Oli Scarff/Getty Images)

Κάθε χώρα έχει τους νόμους της και καλά θα κάνετε εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε χώρες του εξωτερικού να τους έχετε κατά νου. Τι γίνεται όμως κάποιες πράξεις δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ πως μπορεί να συνιστούν αδίκημα;

Το Ηνωμένο Βασίλειο λοιπόν έχει αρκετούς από αυτούς και ο Christopher Sargeant, που κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge συγκέντρωσε 10 από τους πιο παλιούς και περίεργους νόμους που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ:

  1. 1313 Statute Forbidding Bearing of Armour. Εν ολίγοις δεν επιτρέπεται να φοράτε πανοπλία και να φέρετε σπαθί
  2. Licensing Act of 1872. Προβλέπει πως εάν είστε μεθυσμένοι όχι μόνο δεν θα πρέπει να οπλοφορείτε ή να είστε υπεύθυνοι για οποιασδήποτε μορφής ατμομηχανή αλλά δεν θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι ούτε για άλογα και…αγελάδες
  3. 1839 Metropolitan Police Act. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χτυπήσετε την πόρτα κάποιου και να φύγετε πριν σας ανοίξει, έτσι για την πλάκα. Είναι παράνομο!
  4. 1839 Metropolitan Police Act. Σε συνέχεια του προηγούμενου νόμου, απαγορεύεται να κουβαλάτε ρόδες (ή γενικότερα τροχούς), σκάλες, βαρέλια, στύλους ή σανίδες στα πεζοδρόμια
  5. 1986 Salmon Act. Ο νόμος αυτός αποσκοπεί στην απαγόρευση της λαθροθηρίας και μέχρι σήμερα είναι παράνομο να πιάνετε σολωμό υπό «ύποπτες συνθήκες».
  6. Prerogativa Regis of 1322. Όλες οι φάλαινες και οι οξύρρυγχοι που κολυμπούν στις θάλασσες της Βρετανίας ανήκουν στη Βασίλισσα. Μάλιστα το 2004 ένας ψαράς προσέφερε στη Βασίλισσα μια μεγάλη ποσότητα οξύρρυγχων που είχε πιάσει.
  7. 1839 Metropolitan Police Act (ξανά). Δεν μπορείτε να τινάξετε ή να «χτυπήσετε» (ξέρετε όπως έκαναν παλιά οι γυναίκες με τον κόπανο) ένα χαλί, στο δρόμο μετά τις 8 το πρωί ή να τραγουδήσετε κάποιο βλάσφημο, ανήθικο ή άσεμνο τραγούδι ή μπαλάντα. Επίσης δεν μπορείτε να πετάξετε χαρταετό ή να πυροδοτήσετε ένα κανόνι (ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο όπλο) συγκεκριμένου διαμετρήματος και σε συγκεκριμένη απόσταση από σπίτια.
  8. Town Police Clauses Act of 1847. Δεν μπορείτε να κάνετε έλκηθρο σε πάγο ή σε χιόνι.
  9. Greater London Authority Act 1999. Αυτός είναι ο πιο «βρετανικός νόμος». Εάν υπάρχει πινακίδα ή γίνει σχετική υπόδειξη από υπάλληλο πως οι πχ πελάτες πρέπει να σχηματίσουν ουρά για να εξυπηρετηθούν, είναι παράνομο να πάρετε τη σειρά κάποιου
  10. 1872 Licensing Act (ξανά). Δεν πρέπει να σας πιάσουν μεθυσμένο σε χώρους που έχουν άδεια να σερβίρουν ποτό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μαθύσετε ποτέ σε pub.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή