Το πιο νέο θύμα του κορονοϊού ήταν προπονητής ποδοσφαίρου

Ο Φρανθίσκο Γκαρθία προπονούσε την παιδική ομάδα της Atletico Portada Alta, που εδρεύει στη Μάλαγα της Ισπανίας, μέχρι που τον επισκέφτηκε ο ιός.

86
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ο κορονοϊός που χτύπησε τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες και έχει αναγκάσει και τους Ευρωπαίους να τα σταματήσουν όλα και να κλειστούν στο σπίτι τους, μετρά μέχρι τώρα πάνω από 200.000 κρούσματα και 8.000 νεκρούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που απεβίωσαν ανήκουν στην τρίτη ηλικία, με την Ιταλία να έχασε έναν 38χρονο, ο οποίος ήταν ο… πιο νέος νεκρός της πανδημίας στην Ευρώπη. Μέχρι που έγινε γνωστό ότι πέθανε ο Φρανθίσκο Γκαρθία, ετών 21…

Ο νεαρός πρώην ποδοσφαιριστής ανήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος θρηνεί τον άδικο χαμό ενός τέκνου του. Ο Φρανθίσκο Γκαρθία προπονούσε την παιδική ομάδα της Atletico Portada Alta, που εδρεύει στη Μάλαγα της Ισπανίας, μέχρι που τον επισκέφτηκε ο ιός.

Θα αναρωτιέστε πώς ένας τόσο νέος άνθρωπος, και μάλιστα αθλητής, δεν κατάφερε να νικήσει μια ασθένεια που άλλοι στην ηλικία του την περνάνε ως μια απλή ίωση. Δυστυχώς ο Φρανθίσκο έπασχε από κάποιας μορφής λευχαιμία, αν και πολύ νέος δηλαδή ανήκε στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και έτσι ήταν “εύκολο” θύμα για τον κορονοϊό.

“Από την Atletico Portada Alta θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του προπονητή μας Φρανθίσκο Γκαρθία που δυστυχώς μάς άφησε. Τι θα κάνουμε χωρίς εσένα, Φράνθις; Ήσουν πάντα εκεί για μας στην Portada ή όπου σε χρειαζόμασταν, για να βοηθάς. Πώς θα συνεχίσουμε τώρα να μετράμε χιλιόμετρα στο πρωτάθλημα; Δεν ξέρουμε πώς, αλλά θα το κάνουμε και για σένα. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”, αναφέρει η σπαρακτική ανάρτηση της ομάδας του.

Το ποδόσφαιρο θρηνεί, όχι για τις αναβολές των αγώνων, όχι γιατί οι μεγάλες διοργανώσεις έχασαν την αίγλη τους, όχι γιατί τα ματς γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Άλλωστε όλα αυτά θα ξαναγίνουν όπως πριν. Θρηνεί γιατί έχασε ένα δικό του παιδί, έναν άνθρωπο που αποτελούσε παράδειγμα για μικρά παιδιά, που τα έκανε να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να ονειρευτούν τη ζωή τους σε αυτό. Δεν σε γνωρίζαμε, Φρανθίσκο, αλλά δεν θα σε ξεχάσουμε. Καλό ταξίδι…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή