Τζέι Τζέι Οκότσα: Η ημέρα που έκανε τις περισσότερες ντρίμπλες που έχουν γίνει σε αγώνα Μουντιάλ

2975

Μουντιάλ του 1994 και η Νιγηρία αντιμετωπίζει την Ιταλία στο Φόξμποροου Στάδιο της Αμερικής για την φάση των 16. Ένας από τους παίκτες που ξεχώριζαν στο γήπεδο, πέραν του Ρομπέρτο Μπάτζιο και των άλλων Ιταλών, ήταν από την πλευρά της Νιγηρίας. Το όνομα του: Τζέι Τζέι Οκότσα.

Ίσως ο πιο μπαλαδόρος παίκτης που έβγαλε η Αφρική. Τότε, ο Οκότσα δεν ήταν καλά καλά 21 ετών (θα τα έκλεινε στις 14 Αυγούστου) και ήταν παίκτης της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στο χώρο του κέντρου, ως ένα κλασικό δεκάρι, έκανε άνω κάτω της Ιταλία και βοήθησε την ομάδα του να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Αμουνέκε στο 25’ είχε κάνει το 1-0 και ο Ρομπέρτο Μπάτζιο στο τέλος του αγώνα (88’) έστειλε το ματς στην παράταση, όπου οι Ιταλοί επικράτησαν με σκόρερ τον ίδιο στο 100’ με πέναλτι.

Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι έχει μείνει στην ιστορία του Μουντιάλ και ο Τζέι Τζέι Οκότσα έχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα κατάφερε να κάνει 15 επιτυχημένες ντρίμπλες και είναι οι περισσότερες που έχουν γίνει σε αγώνα Μουντιάλ από το 1966 που καταγράφονται στατιστικά ως σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή