Τα εκατοστά που έφεραν το κλάμα

562

Το ημερολόγιο γράφει Δευτέρα 25 Ιουνίου. Το Μουντιάλ του 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη και η Αίγυπτος παίζει με την Σαουδική Αραβία. Σε έναν αγώνα που είναι σχεδόν αδιάφορος, ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου, Ελ Χανταρί, καταφέρνει να γίνει ένα από τα πρόσωπα της ημέρας. Σε ηλικία 45 ετών και 161 ημερών, πιάνει πέναλτι και σπάει όλα τα ρεκόρ. Όμως, υπήρχε κι ένας άλλος άνθρωπος που για λίγα εκατοστά δεν έστειλε ένα ολόκληρο έθνος στα ουράνια και αντίθετα, πρόσφερε πόνο και στεναχώρια.

Αναφέρομαστε στον αγώνα του Ιράν με την Πορτογαλία που ήταν την ίδια ημέρα. Οι Πορτογάλοι δεν πρέπει να χάσουν για να πάρουν την πρόκριση στους “16” και κάνουν το 1-0. Όλα πηγαίνουν καλά αλλά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παθαίνει… άμυνα και μένει όλη πίσω. Το 1-1 γίνεται και το Ιράν θέλει ακόμα ένα γκολ για το θαύμα.

Και έρχεται μία από τις στιγμές του Μουντιάλ. Στις καθυστερήσεις και ενώ το Ιράν ήθελε μόνο ένα γκολ, ο Μεχντί Ταρέμι κατάφερε να χάσει το… άχαστο

Βγαίνει μπροστά στο τέρμα των Πορτογάλων και στέλνει την μπάλα λίγα εκατοστά άουτ. Αυτά τα λίγα εκατοστά, στέρησαν από το Ιράν την πρόκριση και από έναν ολόκληρο λαό την χαρά.

Ο 25χρονος γίνεται το πρόσωπο της ημέρας, της 25ης Ιουνίου και ξεπερνάει το ρεκόρ του Αιγύπτιου τερματοφύλακα. Ο φορ της Αλ Γκαράφα, απείχείντσες από το να γράψει έναν ιστορικό θρίαμβο. Από το να στείλει την εθνική του για πρώτη φορά στους «16» της διοργάνωσηςΓια λίγα εκατοστά δεν έστειλε στα ουράνια όλους τους συμπατριώτες του και στατάρταρα την πρωταθλήτρια ΕυρώπηςΟ Ταρέμι σίγουρα θα είχε γίνει ο απόλυτος ήρωας ενός έθνους, όμως, η μοίρα «επέλεξε» να τον δει να κλαίει με λυγμούς στον αγωνιστικό χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή