Ταινίες για τον αθλητισμό

717

Chariots of Fire (1981)

Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία δύο Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων που έχουν βάλει στόχο, να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι στο τρέξιμο 100 μέτρων και που το κατάφεραν. Πρόκειται για τον Χάρολντ Έιμπραχαμς ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής και βιώνει τον κρυφό ρατσισμό των Άγγλων,επιθυμεί την συμμετοχή του στους Αγώνες προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω, και τον Έρικ Λίντελ, θεολόγο ο οποίος είναι από τη φύση του γρήγορος και θέλει να τιμήσει το Θεό για το χάρισμα που κατέχει.

 

Blue Chips (1994)

Ενας προπονητής μπάσκετ στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α. έχει συνειδησιακά προβλήματα, γιατί τρεις νέοι παίκτες της ομάδας του έχουν στρατολογηθεί με παράνομα μέσα.

 

Hoosiers (1986)

Στην Αμερική του 1951 ένας προπονητής με σκοτεινό παρελθόν και ένας μέθυσος, λάτρης του μπάσκετ, οδηγούν την τοπική ομάδα μιας μικρής πόλης της Ιντιάνα από την ανωνυμία στον τελικό του πρωταθλήματος.

 

White Men Can’t Jump (1992)

Οι δύο μπασκετμπολίστες βγάζουν χρήματα από στοιχήματα που βάζουν στις γειτονιές του Λος Άντζελες, ενώ σύντομα έρχεται η μέρα που θα κοντραριστούν στους συνοικιακούς αγώνες.

 

Raging Bull (1980)

Η ταινία Raging Bull του Martin Scorsese πραγματεύεται τη ζωή του πυγμάχου Jake LaMotta και βασίζεται στην αυτοβιογραφία του… Η προσέγγιση του Scorsese λαμβάνει χώρα σε 2 παράλληλα επίπεδα, την προσωπική ζωή του LaMotta και την πυγμαχική του καριέρα που διαμορφώνονται και γύρω από μια κοινή συνιστώσα, την οξύθυμη και βίαιη του φύση… Ο Jake LaMotta, πέρα από μεγάλος μποξέρ ήταν ένας άνθρωπος με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και αυτή η εκρηκτική ιδιοσυγκρασία του είναι στο κέντρο της ταινίας, «Οργισμένο Είδωλο», ενώ τα κατορθώματα του ως μποξέρ κινούνται και αυτά γύρω απτήν ανθρωποκεντρική προσέγγιση του Scorsese… O Jake La Motta που ενσαρκώνεται από τον Robert DeNiro δεν είναι το θέμα μιας αθλητικής ταινίας αλλά μια προσπάθειας καταγραφής του ψυχισμού του… Της εσωτερικής πάλης του, της ανασφάλειας του που φέρνουν στο προσκήνιο τις οξύθυμες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις του… Και ειλικρινά, οι καταπληκτικές σκηνές boxing που εμπεριέχει η ταινία τίθενται στην ίδια διαδικασία, ως ένα εκφραστικό μέσο τρόπον τινά για την σκιαγράφηση του ανθρώπου πίσω από τις γροθιές, του Jake LaMotta…

 

Escape to Victory (1981)

Β` Παγκόσμιος Πόλεμος και η γερμανική προπαγάνδα αποφασίζει να διοργανώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Βερολίνο, όπου αντίπαλοι θα είναι η γερμανική εθνική ομάδα και μια μικτή από συμμάχους. Για την δεύτερη επιστρατεύονται οι αιχμάλωτοι ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης φτιάχνοντας μια ομάδα από πολλές εθνότητες. Βασικό τους μέλημα είναι η νίκη αλλά καλύτερα από αυτήν η απόδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή