Σαμουέλ Ετό: Το δάνειο που έδωσε σε έναν φτωχό

9002

Εδώ είναι μια ιστορία του Σαμουέλ Ετό από ένα ταξίδι που είχε κάνει ο ίδιος με την γυναίκα του στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Καμερουνέζος φορ, με μια απλή κίνηση γι’ αυτόν, έφτιαξε την ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος μέχρι και σήμερα τον ευχαριστεί και του χρωστάει τα πάντα.

“Πριν χρονια ειχα παει με τη γυναίκα μου στην Aκτή Ελεφαντοστού. Μπήκα στο αμάξι και σε μια στιγμη μας σταματαει ενας τυπος. Φοβήθηκα, αλλά ήταν ευγενικός και ηρέμησα αμέσως.

Του είπα να μου εξηγήσει τι ήθελε: “αδερφέ, αν θέλεις καλέσε την αστυνομία. Είμαι απλά ένας βοηθός οδηγου ταξι, έχω φιλοδοξίες, όνειρα, σχέδια, αλλά κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει, θα ήθελα να μου δώσεις ένα δάνειο.

Τον άκουσα και είπα, ” έχω μια επιταγή 4.500 ευρώ. Κράτα τον αριθμό μου και δώσε μου το δικό σου,θα είμαι εδώ σε ένα χρόνο,για να δω τις κινησεις σου .

Πήγα εκεί τον επόμενο χρονο και ήταν μια χαρά. Πήγα πίσω,τον ειδα και μου έδειξε το μαγαζί του,ειχε δικα του δύο κόκκινα ταξί.

Είμαι περήφανος γι ‘ αυτόν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν να θέλεις να τους βοηθήσεις.Δεν δίστασα να τον βοηθήσω ξανά. Έκανε τις δραστηριότητές του να μεγαλώνουν συνεχώς και χάρη σ ‘ αυτόν, 25 νέοι άνθρωποι βρήκαν δουλειά “.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή