Ρόχο: Ένας ήρωας της Αργεντινής που δεν ξέρει να φτιάχνει τοστ

595

Γεννημένος στη Λα Πλάτα της Αργεντινής και ξεκινώντας την καριέρα του από την Εστουδιάντες, ο Μάρκος Ρόχο είχε κι αυτός ένα όνειρο όπως όλοι οι συμπατριώτες του. Να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή και να φορέσει το εθνόσημο. Να παίξει με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Ο Φαουστίνο Μάρκος Αλμπέρτο Ρόχολήρες όνομα), τα κατάφερε και για την ακρίβεια δεν πιστεύουμε ότι θα πετυχαίνε κάτι σαν αυτό του Μουντιάλ του 2018. Η Αργεντινή ήταν την τελευταία αγωνιστική με τη Νιγηρία σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου και ο Ρόχο έβαλε το νικητήριο γκολ. Αυτό που έδωσε στην εθνική του ομάδα, την πρόκριση στους “16”.

Ο Ρόχο έγινε ο ήρωας μιας ολόκληρης χώρας. Για λίγα δευτερόλεπτα είχε την φήμη του Μαραντόνα και το Μέσι, αφού όλοι οι συμπατριώτες του μιλούσαν γιαυτόν. Μιλούσαν για το γκολ που πέτυχε και δεν άφησε την Αργεντινή εκτός συνέχειας.

Ο ίδιος, σίγουρα δεν κατάλαβε τι έκανε. Δεν κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το γκολ που έβαλε. Και δεν κατάλαβε, γιατί ο Ρόχο είναι ένας απλός άνθρωπος. Ένας από εμάς και δεν αισθάνεται τόσο σταρ.

Με την κοπέλα του, την Eugenia Lusardo, ζει πολύ απλά. Σηκώνεται, της φτιάχνει πρωϊνό και πλένει τα πιάτα όταν μένουν μαζί. Ο μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μάλιστα, είναι τόσο απλός άνθρωπος που φτιάχνει τοστ μόνος του. Τόσο απλός που δεν ξέρει καν να τα φτιάχνει και τα καίει. Και τόσο απλός που δεν φοβάται νατσαλακωθείκαι να βγάλει προς τα έξω τηνανικανότητάτου να φτιάξει ένα απλό τοστ, αφού έκαψε τα ψωμάκια.

Γιαυτό και στο παιχνίδι με τη Νιγηρία, σκόραρε και δεν ήξερε πως να πανηγυρίσει, παρόλο που έδωσε την πρόκριση στην χώρα του και παρόλο που έσωσε από καζό την Αργεντινή. Έγινε ήρωας ενός έθνους και δεν το κατάλαβε. Γιατί ο Ρόχο είναι ένα απλό παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή