Νίκησε τον καρκίνο δυο φορές κι έσωσε την ομάδα του!

646
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

H Ροτσντέιλ κερδίζει την Τσάρλτον και το όνειρο της παραμονής στη League 1 γίνεται πραγματικότητα. Η επιτυχία είναι διπλή, αφού λυτρωτής είναι ο Τζο Τόμπσον, ο παίκτης – πρότυπο για όλο το Νησί και όχι μόνο. Το Crown Oil Arena τον αποθεώνει και η Αγγλία είναι ευτυχισμένη για τον 29χρονο που έδειξε πως οι μεγάλες νίκες έρχονται εκτός γηπέδων! Αν σε κάποιον η ζωή δεν έκανε χατίρια ήταν σίγουρα στον Τόμπσον, ο οποίος από τα οκτώ του χρόνια είχε να περάσει εμπόδια, πολύ μεγαλύτερα από το… ύψος του! Το Story του συγκλονίζει και πρέπει να… διδάσκεται σε όλες τις Ακαδημίες!

«Μπορώ ακόμα να θυμηθώ το μικροσκοπικό σπίτι στο Μπαθ. Ενα δωμάτιο για μένα και τον αδελφό μου, ένα για τη μητέρα μου. Μας ξυπνούσε από τις 4 για να ετοιμάσουμε τα πράγματά μας. Δεν ήταν πάντα σε θέση να μας φροντίσει. Δεν το συνειδητοποιούσαμε τότε, αλλά υπέφερε από διπολική διαταραχή. Θυμάμαι έντονα την ημέρα που έγινε δεκτή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Ήμουν πολύ νεαρός για να καταλάβω τι συνέβαινε, αλλά για λίγο καιρό ο αδερφός μου ήμασταν υπό την προστασία γειτόνων. Ο πατέρας μου πήρε το λάθος μονοπάτι και έμπλεξε στα σκληρά ναρκωτικά. Όταν βγήκε έξω από τη φυλακή, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην κανονική ζωή. Ετσι, αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε στο Μάντσεστερ» ήταν οι εφιαλτικές του αναμνήσεις.

Στους δρόμους του Ρότσντεϊλ η κατάσταση δεν ήταν εύκολη, αφού έπεσε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά δεν λύγισε. Η Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε… καταφύγιο και το 1998 στα εννέα του χρόνια τον δέχθηκε στις ακαδημίες. Ηταν μέλος της ίδιας ομάδας Νέων με τον Ντρίνκγουοτερ και τον Κλέβερλι. Επαιξε σε όλο τον κόσμο, έγινε ο δημοφιλέστερος του σχολείου και μοίραζε… αυτόγραφα. Ενας αέρας… αλαζονείας τον είχε πλημμυρίσει, οι συμβουλές των δασκάλων δεν ήταν αρκετές να τον προσγειώσουν και δεν υπήρχε κανείς από το περιβάλλον να τον βοηθήσει να διαχειριστεί την επιτυχία! Σε αυτή την τρυφερή ηλικία ήταν μόνος… Οι δάσκαλοί του αποδείχθηκαν σοφότεροι, η πορεία της επόμενης επταετίας δεν ήταν αυτή που ήθελε ο σύλλογος και οι ΜακΓκίνες, Γουίλαν αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε υπογραφή σσυμβολαίου! Οι δοκιμές σε Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν δεν ήταν επιτυχημένες, ο ίδιος αναγκάστηκε να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και να παίξει στη Ρότσντεϊλ, όπου σκόραρε στο ντεμπούτο του!

View image on Twitter
Για μια εξαετία τα πήγε περίφημα, στα 21 του χρόνια γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του, παντρεύτηκε και το καλοκαίρι του 2012 μαζί με τα νέα της εγκυμοσύνης της συντρόφου του ήρθε και η μεταγραφή για την Τρανμίρ! Η δεύτερη σεζόν αρχισε δυνατά, ένας μέσος που έκανε τα πάντα, μοίραζε, σκόραρε και αποτελούσε τον παίκτη – κλειδί της ομάδας. Και κάπου στα μέσα της σεζόν οι κινήσεις του στο γήπεδο θύμιζαν… slow motion, η κόπωση τον λύγιζε κι έφτασε στο σημείο να βγαίνει αλλαγή στο ημίωρο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για πρόβλημα στους αδένες, όμως ο ίδιος ήθελε ένα ραντεβού ακόμα για να αποκλείσει το χειρότερο. Μια εβδομάδα έπειτα τις εξετάσεις, έδωσε… ρεπό στη γυναίκα του, πήρε την κόρη του για ψώνια και βρέθηκε στο ιατρείο να πάρει τα αποτελέσματα «Ηταν η χειρότερη απόφαση της ζωής μου βλέποντας το βλέμμα του γιατρού και στη συνέχεια της κόρης μου. Μου είπε πως είχα λέμφωμα Hodgkin – ένας σπάνιος τύπος καρκίνου που αναπτύσσεται στους αδένες και τα αιμοφόρα αγγεία. Ολα κατέρρευσαν, ήμουν σοκαρισμένος. Θα ζήσω ή θα πεθάνω; Γιατί σε μένα;» θυμάται ο Τόμπσον. Λίγες εβδομάδες αργότερα η Αγγλία μάθαινε το δράμα του «Ο Τζο Τόμπσον διαγνώστηκε με καρκίνο» μετέδωσε το Sky Sports. «Ο ύπνος μου ήταν εφιαλτικός, ίδρωνα συνέχεια, λες και ήμουν σε πισίνα. Δύσπνοια, ο καρκίνος με τύλιγε σα φίδι γύρω γύρω από το λαιμό μου». Μόλις στα 23 του χρόνια άρχισε τη χημειοθεραπεία και ήταν σε θάλαμο με μικρά παιδιά. Ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να κερδίσει, ούτε και ο ίδιος δεν ήξερε πως είχε κληρονομήσει αυτή τη δύναμη. Οι μήνες πέρασαν και τον Ιούνιο του 2015 έμαθε τα νέα «Μπράβο, νίκησες αυτή τη μάχη».

Αποτέλεσμα εικόνας για joe thompson football cancer

Η Τρανμίρ δεν τον κράτησε, δόθηκε δανεικός σε Ρέξαμ, Σάουθπορτ προσπαθώντας κυρίως να βοηθηθεί ψυχολογικά και στη συνέχεια να δείξει την αξία του. Το επόμενο καλοκαίρι βρέθηκε στην Καρλάιλ, ελπίζοντας σε μια νέα αρχή! Στόχος του ήταν να παίξει 15- 20 ματς. Οι εμφανίσεις των πρώτων μηνών εξαιρετικές και από τον εξάμηνο δανεισμό έφτασε να υπογράψει 18 μήνες. Τρία χρόνια είχαν περάσει από τη διάγνωση του καρκίνου, αλλά δεν ανησυχούσε, ήταν εντελώς υγιής. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια και τον Δεκέμβριο του 2016 ήρθε ακόμα ένα σοκ. Παραμονή Χριστουγέννων έμαθε πως ο καρκίνος επέστρεψε… «Την πρώτη φορά σοκαρίστηκα, τώρα φοβήθηκα…» λέει ο ίδιος. Η χημειοθεραπεία θα ήταν πιο έντονη, τα μαλλιά του έπεσαν. Οι όγκοι ήταν λιγότεροι, η μάχη του όμως πιο δυνατή. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων «Ενιωθα σαν… αρουραίος σε εργαστήριο δοκιμών. Ηταν τρομερή η χημειοθεραπεία, δεν μπορούσα να δω το κοριτσάκι μου. Αυτό ήταν το χειρότερο για μένα» τονίζει.

Εφιάλτες, κατάθλιψη, απώλεια βάρους, μεταγγίσεις αίματος. Παρά την πίεση των γιατρών, ο ίδιος άλλαξε τη διατροφή του, σταμάτησε το κρέας, γαλακτοκομικά ή επεξεργασμένα σάκχαρα, αφού πίστευε πως κάτι τέτοιο είχε προκαλέσει την επιστροφή του καρκίνου. Ο μαχητής είχε επιστρέψει, το Νησί έζησε με αγωνία την περιπέτεια της υγείας του και ήταν στο πλευρό του. Ηξερε πως θα βγει ξανά νικητής και σε λίγες εβδομάδες έκανε προπονήσεις με τη Ροτσντέιλ. Ναι, ο Τόμπσον είναι ήρωας, όπως όλοι όσοι δίνουν ανάλογες μάχες!Γκουαρδιόλα, Ρόμπσον, Γουέλμπεκ του έστελναν ευχές, με τον Καταλανό να τον καλεί στις ακαδημίες της Σίτι για να μιλήσει στους παίκτες. Σάββατο 5 Μαΐου, η Ρότσντεϊλ χρειάζεται μόνο νίκη για να μείνει στην κατηγορία. Στο 69ο λεπτό ο Αντριου θα κάνει την πάσα και λίγα δεύτερα αργότερα θα δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από την προσπάθεια του Τόμπσον! Η πίστη, η δύναμη, η θέληση, η αισιοδοξία ήταν στις εξέδρες του Crown Oil Arena και χειροκροτούσαν το… πρότυπο τους!

πηγή: gazzetta.gr/fourfourtwo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή