Κρέσπο: Η υπόσχεση που τήρησε και η αλλαγή

959

Γεννημένος στην Florida της Αργεντινής ο Ερνάν Κρέσπο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ρίβερ Πλέιτ. Οι εμφανίσεις του από το 1993 ως το 1996 μαθεύτηκαν γρήγορα και στην Ευρώπη και η Πάρμα που εκείνη την εποχή είχε ομαδάρα τον απέκτησε.

Ήταν η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη. Ουσιαστικά εκεί ο Ερναν Κρεσπο έφτιαξε το προφίλ του! Έζησε μεγάλες στιγμές, κέρδισε τίτλους, έπαιξε σε κορυφαία κλαμπ και πήγε στην Τσέλσι των χρημάτων. Πήρε και εκεί τα πάντα σχεδόν και είχε πει όταν έφυγε «τρέχοντας θα επέστρεφα στην Τσέλσι».

Όμως, μετά από την πλούσια καριέρα, παίζοντας σε Ίντερ, Μίλαν και άλλες ομάδες, τήρησε την υπόσχεση του στους οπαδούς της Πάρμα. Την υπόσχεση που είχε δώσει όταν έφευγε το 2000 στα 25 του. Παιδί ακόμα. “Θέλω να γυρίσω εδώ και να κλείσω την καριέρα μου στην Πάρμα“, ήταν τα λόγια του.

Γιατί αυτή ήταν η μεγάλη του αγάπη. Και αυτό έκανε το 2010. Επέστρεψε για 2 χρόνια και είπε αντίο από τα γήπεδα.

Ένας από τους παλιούς ρομαντικούς ποδοσφαιριστές, ο οποίος κάποτε είχε δηλώσει: “Ως νέος ποδοσφαιριστής δεν ήμουν Άγιος. Είχα συμμετέχει σε αρκετά σεξουαλικά πάρτι, όπου πάντα οι γυναίκες ήταν περισσότερες. Αρκετά περισσότερες. Όλα αυτά, μέχρι να γνωρίσω την γυναίκα μου. Όταν την γνώρισα, είπα: “Hey, όλα τελείωσαν τώρα” και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αλλάξω τηλέφωνο και σπίτι. Άλλαξα ζωή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή