Κουαρέσμα: Ο τελευταίος ποδοσφαιρικός μάγος

1761

Ζούμε στην εποχή του τρεξίματος, των στατιστικών, των γκολ και των ασίστ. Έχουμε ξεκινήσει να ξεχνάμε τι σημαίνει ποδοσφαιρική μαγεία και πάλι καλά, ο Κουαρέσμα, βρίσκεται στο χορτάρι για να μας την θυμίζει.

Στα παλαιότερα Μουντιάλ, των εποχών ΄90 και αρχές 2000, υπήρχαν ποδοσφαιριστές όπως πχ οι Ροναλντίνιο, Ριβάλντο, Ρονάλντο, Τότι, Μπάτζιο, Πίρλο, Οκότσα, Ορτέγκα, Ρικέλμε, Ζιντάν (τυχαία τα ονόματα) που μας έδιναν να καταλάβουμε τι πάει να πει, μαγεία στο ποδόσφαιρο. Ντρίμπλες, σουτ, κοντρόλ με μαγικό τρόπο.

Πλέον όλο αυτό έχει αλλάξει και ελάχιστοι είναι τέτοιου στυλ ποδοσφαιριστές. Πλέον είμαστε σε χρονιές ρεκόρ και στατιστικών, όπου οι Άραβες και οι πλούσιοι, πληρώνουν αυτό ακριβώς. Δεν πληρώνουν το θέαμα, αλλά το αποτέλεσμα.

Ο Κουαρέσμα είναι ένας ποδοσφαιριστής της παλιάς σχολής. Μπορείς να το πεις αυτό. Έχει κάτι από… παλιά. Το στυλ του όλο. Ο τρόπος που ακουμπάει την μπάλα, την πασάρει και την σουτάρει.

Το γκολ που πέτυχε στις 25 Ιουνίου του 2018 στον αγώνα Πορτογάλια-Ιράν όπου έκανε το 1-0, ήταν ένα απλό γκολ για τον ίδιο. Αλλά ένα εντυπωσιακό για την διοργάνωση και ίσως από τα κορυφαία.

Παλαιότερα, σίγουρα θα έβλεπες τέτοια γκολ πιο συχνά. Γκολ που δείχνουν την τεχνική του παίκτη και όχι απλά την φυσική κατάστασή του. Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μπέιλ έχουν βάλει τρομερά γκολ με ανάποδα ψαλίδια, αλλά όπως και να το κάνεις, αυτό το άγγιγμα του Κουαρέσμα δεν το έχουν.

Όταν σε ρωτήσει το παιδί σου τι σημαίνει ποδοσφαιρική μαγεία μπορείς να του απαντήσεις: “Δες γιε μου, αυτό γκολ του Πορτογάλου. Αυτό είναι η Απόλυτη Ποδοσφαιρική Μαγεία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή