Εθνική Βραζιλίας: Η συνάντηση με τον Άιρτον Σένα το 1994 στο Παρίσι

569

Έτος 1994 και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας ετοιμάζεται για το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Σε ένα φιλικό στο Παρίσι, η αποστολή βρίσκεται στην πόλη και κάνει βόλτες πριν από τον αγώνα που θα έδινε. Ο “πιλότος” της φόρμουλα 1, Άιρτον Σένα, βρίσκεται και αυτός στην όλη της Γαλλίας. Η συνάντηση με την εθνική ομάδα της χώρας του γίνεται ένα μεσημέρι.

Ο Σένα, ήταν “θεός” στην χώρα του. Ήταν κάτι σαν τον Πελέ, αφού είχε ήδη κατακτήσει 3 τίτλους και ήταν ο νούμερο 1 οδηγός της εποχής. Ο καλύτερος στον κόσμο. Η Βραζιλία, επίσης είχε 3 Μουντιάλ και οι δυο πλευρές ετοιμάζονται για τον τέταρτο τίτλο τους.

“Φέτος είναι η δική μας χρονιά. Πάμε να πάρουμε τον τέταρτο τίτλο μας”, λέει ο Άιρτον Σένα στην αποστολή. Οι Βραζιλιάνοι ενθουσιασμένοι: “Φέτος θα το κάνουμε μαζί, για την χώρα μας”…

Λίγες ημέρες μετά, στην πίστα της Ίμολα, ο Σένα σκοτώνεται σε ατύχημα την ώρα που οδηγούσε στην πίστα. Πένθος σ’ όλο τον κόσμο.

Όλος ο κόσμος της Βραζιλίας πανηγύριζε για τον αδικοχαμένο Άιρτον Σένα

Το Μουντιάλ στην Αμερική (ΗΠΑ) ξεκινάει στις 17 Ιουνίου. Η Βραζιλία είναι το μεγάλο φαβορί όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Ειδικά εκείνη την εποχή. Η Σελεσάο τα καταφέρνει και φτάνει στον τελικό όπου παίζει με την Ιταλία και στα πέναλτι, καταφέρνει να σηκώσει το τρόπαιο επικράτωντας 3-2 (0-0 κανονική διάρκεια).

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας, δεν ξεχνούν το Παρίσι. Δεν ξεχνούν την συνάντηση που είχαν μαζί με τον Άιρτον Σένα. Δεν ξεχνούν τα λόγια που είχαν ανταλλάξει για τον τέταρτο τίτλο τους.

Μετά τους πανηγυρισμούς, βγάζουν ένα πανό. Το κρατάνε όλοι μαζί αγκαλιά με βουρκωμένα μάτια. Το πανό έγραφε:

“Σένα, μαζί κάναμε την επιτάχυνση. Είμαστε πρωταθλητές για τέταρτη φορά”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή