Βέλγιο: Οι τέλειες κινήσεις

273

Το Βέλγιο από την εποχή Αζάρ και έπειτα, έχει ένα σύνολο που σε κάθε διοργάνωση μοιάζει να είναι το πιο δυνατό στο σύνολο. Είτε σε Γιούρο είτε σε Μουντιάλ, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς ανθρώπους να πιστεύουν σ’ αυτή την ομάδα που στον πάγκο έχει πλέον τον Ρομπέρτο Μαρτίνες, ο οποίος μοιάζει με “αλεπού”.

Στον αγώνα με την Ιαπωνία την Δευτέρα στις 02 Ιουλίου “έσπασαν” παραδόσεις που κρατούσαν χρόνια. Μια από αυτές είναι ότι από την δεκαετία του ’70 είχε να συμβεί ανατροπή από 2-0 σε νοκ άουτ ματς, όπως έκανε το Βέλγιο που έχανε με 2-0 και νίκησε 3-2.

Έγιναν όμως και οι Τέλειες κινήσεις απ’ όλους τους Βέλγους:

 

Είδαμε τον Μαρτίνες να βλέπει την ομάδα του πίσω στο σκορ από τους Ιάπωνες. Και την ώρα που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος μιλούσε για σοκ και έκπληξη, εκείνος πέρασε στο ματς τον Φελαϊνί. Δεν τα έχασε όπως θα έκανε για παράδειγμα ο Σαμπάολι. Έβαλε ψηλό κορμί στο ματς και διέλυσε τους κοντούς Ιάπωνες. Σκόραρε μπαμ μπαμ με δυο κεφαλιές και το ματς ήρθε στα ίσα.

Η δεύτερη τέλεια κίνηση είναι ότι δεν τα έχασαν κι οι παίκτες, εκτός από τον Μαρτίνες. Είδαμε τον Αζάρ να του δίνεται ευκαιρία να πάει στην περιοχή για να σουτάρει και αντίθετα, να βάζει το μυαλό του να δουλέψει και να πηγαίνει αντίθετα για την σέντρα, αφού ήξερε πολύ καλά ότι στο ψηλό παιχνίδι η ομάδα του υπερέχει.

Η τρίτη τέλεια κίνηση ήταν στις καθυστερήσεις. Όταν το Βέλγιο, δέχεται σουτ φάουλ από τον Χόντα, ο Κουρτουά απεκρούει δύσκολα και έπειτα από το τέλος της φάσης, βγάζει τρομερή αντεπίθεση. Και έρχεται η τρομερή σκηνή, που βλέπεις τον Λουκάκου να γίνεται δέκτης της μπάλας μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και παρόλα αυτά, να κάνει τον εγωισμό του στην άκρη, να βάζει το μυαλό του να δουλέψει και να αφήνει την μπάλα στον Τσαντλί που ερχότανε από πίσω για να σκοράρει και ολοκληρώσει την ανατροπή.

Έτσι χτίζεις χαρακτήρα. Με αυτές τις νίκες προχωράς και γίνεσαι πιο δυνατός”, είπε ο Μαρτίνες μετά το τέλος του αγώνα, με το Βέλγιο να γυρίζει το παιχνίδι με τρεις τέλειες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή