Ο πολεμιστής

425
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Το Μουντιάλ είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, με τεράστια αίγλη και κυριολεκτικά τα βλέμματα όλου του πλανήτη στραμμένα πάνω της. Η ευκαιρία για κάθε παίκτη να δείξει την αξία του, να υπερασπιστεί τα χρώματα της πατρίδας του και να διακριθεί μαζί της.

Φανταστείτε λοιπόν πώς μπορεί να νιώθει ένας ποδοσφαιριστής που τραυματίζεται λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η μεγαλύτερη κατάρα, η χειρότερη γκίνια. Κάπως έτσι έγινε και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ωστόσο ο Αιγύπτιος έκανε τα πάντα για να είναι παρών στο μεγάλο ραντεβού.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτός. Ο Νορντίν Αμραμπάτ υπέστη διάσειση στο πρώτο ματς της Εθνικής Μαρόκο κόντρα στο Ιράν. Για αρκετές ώρες ήταν αναίσθητος και έμαθε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα στο νοσοκομείο. Ένας τραυματισμός που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά να προσεχθεί και χρειάζεται τουλάχιστον 5 μέρες για να συνέλθει ο παθών.

Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα όταν παίζεις στο Μουντιάλ. Κανείς δεν θέλει να λείψει και ακόμα και με κομμένο πόδι, θα μπουν όλοι να παίξουν. Ο Μαροκινός εξτρέμ δεν το σκέφτηκε πολύ: ζήτησε από τον προπονητή του, Ερβέ Ρενάρ, να αψηφήσει τις συμβουλές των γιατρών και να τον βάλει να παίξει κόντρα στην Πορτογαλία. Έτσι κι έγινε, με τον Αμραμπάτ να μπαίνει αρχικά στον αγωνιστικό χώρο με προστατευτική κάσα…

Και ήταν σαν να μην είχε πάθει τίποτα. Αέρινος, βιρτουόζος, έκανε άνω κάτω πολλές φορές την άμυνα των Πορτογάλων, ενώ σε κάποια φάση πέταξε και την κάσκα για να παίξει πιο ελεύθερα! Ένας γνήσιος πολεμιστής, που δεν διστάζει να θυσιαστεί για τη χώρα του όταν εκείνη τον χρειάζεται. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ