Ένα ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Note7 πιάνει φωτιά

78

Η πτήση 994 της Southwest Airlines από Louisville προς Baltimore εκκενώθηκε, ενώ ακόμα βρισκόταν στην φάση της επιβίβασης, λόγω ενός Samsung Galaxy Note 7 που άρχισε να βγάζει καπνούς.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα βγήκαν από το αεροπλάνο από την κύρια είσοδο του αεροσκάφους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί δήλωσε εκπρόσωπος της Southwest Airlines στο The Verge. Πιο ανησυχητικό πάντως είναι το γεγονός ότι το τηλέφωνο ήταν ένα από τα καινούρια Galaxy Note 7 (μοντέλα αντικατάστασης μετά την ανάκληση) τα οποία υποτίθεται κρίθηκαν ασφαλή από τη Samsung.

Το The Verge μίλησε τηλεφωνικώς με τον Brian Green, τον κάτοχο του Galaxy Note 7 για να επιβεβαιώσει ότι είχε πάρει το τηλέφωνο από ένα κατάστημα της AT&T στις 21 Σεπτέμβρη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω, στην ετικέτα στην συσκευασία του κινητού υπάρχει ένα μαύρο τετράγωνο σύμβολο που υποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα καινούριο μοντέλο Galaxy Note 7 ενώ ο Brian Green επιβεβαίωσε ότι το κινητό είχε την πράσινη απόχρωση στο LED για την φόρτιση της μπαταρίας, που επίσης υποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα από καινούρια smartphones της εταιρείας.

Η Brian Green είπε ότι απενεργοποίησε ο κινητό, όπως του ζητήθηκε από το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας και το έβαλε στην τσέπη του όταν και η συσκευή άρχισε να βγάζει καπνούς. Το έβγαλε και το έριξε στο πάτωμα του αεροσκάφους, καθώς καπνός με γκρι-πράσινο χρώμα άρχισε να βγαίνει από την συσκευή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ένας συνάδερφος του Brian Green, πήγε στην συνέχεια στο εσωτερικό του αεροπλάνου για να πάρει προσωπικά αντικείμενα, και είδε ότι το τηλέφωνο είχε καεί, ενώ είχε καεί και η μοκέτα στο σημείο που βρισκόταν η συσκευή.

Η καταχώρηση του IMEI της συσκευής –το οποίο είναι θολωμένο για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής- στην ειδική φόρμα της Samsung αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα Galaxy Note7 που κανονικά θα έπρεπε να είναι ασφαλές, αφού ήταν ένα από τα καινούρια Galaxy Note7 που η εταιρεία πουλάει ως ασφαλή μετά την ανάκληση.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Πρόκειται για μία πραγματικά πρωτόγνωρη κρίση για την Samsung, αφού η συσκευή που έπιασε φωτιά στο αεροπλάνο είναι μία συσκευή αντικατάστασης, και κάτι τέτοιο ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για την εικόνα της εταιρείας αλλά και τα οικονομικά της.

Η Samsung δήλωσε στο The Verge: “Μέχρι να ανακτήσουμε την συσκευή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το περιστατικό αφορά στο νέο Note7. Εργαζόμαστε με τις αρχές και την Southwest Airlines για να ανακτήσουμε την συσκευή και να επιβεβαιώσουμε τα αίτια για την φωτιά. Μόλις εξετάσουμε την συσκευή, θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστούμε μαζί σας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή