$1 δισεκατομμύριο θα στοιχίσει στην Samsung η ανάκληση του Galaxy Note7

44

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg, η αντικατάσταση των 2,5 εκατομμυρίων συσκευών Galaxy Note7 που κυκλοφόρησαν τις δύο εβδομάδες που η συσκευή βρίσκεται στα “ράφια των καταστημάτων” θα στοιχίσει στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Περίπου 1 στις 24 συσκευές ενδέχεται να ενσωματώνει την προβληματική μπαταρία που έχει αποδειχτεί ότι εκρήγνυται κατά την διάρκεια της φόρτισης ή πιάνει φωτιά. Παρόλα αυτά, οι οικονομικές ζημίες από την αντικατάσταση αντιπροσωπεύουν κάτι λιγότερο από το 5% των εκτιμώμενων καθαρών εσόδων την χρονιά 2016 που αγγίζουν τα $20,6 δισεκατομμύρια. Ενδεχομένως, ορισμένες από τις απώλειες να τις απορροφήσει το τμήμα Samsung SDI, το οποίο παρείχε το 70% των μπαταριών στην Samsung Electronics.

Δυστυχώς, η ανάκληση ήρθε στην χειρότερη στιγμή για την Samsung αφού το χρονικό περιθώριο και πλεονέκτημα που είχε έναντι του επερχόμενο iPhone 7 εξανεμίστηκε. Αν και το Galaxy Note7 επωφελήθηκε από το εξαιρετικό μάρκετινγκ αλλά και τα πολύ καλά reviews, οι πωλήσεις του αναμφισβήτητα ενισχύθηκαν από την απουσία νέων iPhone από την αγορά. Τώρα, η Samsung έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάκλησης, έχει σταματήσει τις πωλήσεις σε 10 βασικές αγορές και η φήμη του Note7 έχει κλονιστεί.

O αναλυτής πάντως Bryan Ma, από την IDC Singapore εκτιμά ότι αν και οι πωλήσεις του Galaxy Note7 θα επηρεαστούν αυτό το τρίμηνο, η ανάκληση δεν πρόκειται να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αφού η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία κινήθηκε γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή