Φερνάντο Νάβας: Το βράδυ που έδειχνε το σκορ με τα δυο του δάχτυλα

3203

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Νοεμβρίου του 2000. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται εκείνη την ημέρα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ… Το σκορ γίνεται 0-1 και το γήπεδο “παγώνει”. Ο αγώνας έχει δυνατές φάσεις, νεύρα και πάθος. Το 1-1 γίνεται μετά από λίγα λεπτά. Και στο 42′ ο Νάβας της ΑΕΚ κάνει ένα δυνατό φάουλ στον Νινιάδη. Ο διαιτητής δείχνει κίτρινη κάρτα και είναι η δεύτερη για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Ο Νάβας πηγαίνει στα αποδυτήρια και η Αργεντίνικη “αλητεία” του, δεν μπορεί να μείνει μέσα του. Σηκώνει τα δύο χέρια του και υψώνει τα μεσαία δάχτυλά του.

Κάνει διπλό κωλοδάχτυλο στον κόσμο του Ολυμπιακού, κάνοντας παράλληλα και μία στροφή από τον εαυτό του, για να τον δουν όλοι. Το “μαλλάκι” του κουνούσε, ως ένα κλασικός Αργεντινός.

Όπως είναι λογικό, ο Νάβας, καλείται από τον αθλητικό εισαγγελέα. “Γιατί το έκανες αυτό Νάβας”, του λέει. “Για να δείξω το σκορ, που ήταν 1-1”. Και ο αθλητιός εισαγγελέας, όντως, τον αθώωσε! Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε τελικά με σκορ 4-1.

Ο Φερνάντο Νάβας (Fernando Rodolfo Navas πλήρες όνομα) αγωνιζόταν στη Μπόκα Τζούνιορς. Το 2000 τον έφερε στην Ελλάδα η ΑΕΚ με ελληνικό διαβατήριο το οποίο αποδείχθηκε πλαστό και έτσι εντάχθηκε ως Αργεντινός. Διακρίθηκε για το εντυπωσιακό και αποτελεσματικό παιχνίδι του, αλλά ο ιδιότροπος χαρακτήρας του δεν του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ένα από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ΑΕΚ.

Πλέον ζει στην Αργεντινή και έχει ένα cafe σε γνωστή παραλία της χώρας του, με το όνομα Kifisia, αφού όταν ζούσε στην Ελλάδα έμενε σ’ αυτή την περιοχή, που την αγάπησε πολύ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή