Ξεχάστε Μέντες και Ραϊόλα. Μπόρας, κύριοι…

160

Ο μάνατζερ που δραστηριοποιείται στο μπέιζμπολ φιγουράρει στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους πλουσιότερους ατζέντηδες

Μπορεί ο Ζόρζε Μέντες να είναι ο πλουσιότερος ατζέντης του ποδοσφαίρου, ωστόσο το συνολικό του απόθεμα «πέφτει» και δεν βρίσκεται κοντά στο να απειλήσει τον «γκουρού» του μπέιζμπολ, Σκοτ Μπόρας, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

 

MLB: Colorado Rockies at Los Angeles Dodgers

Ο Μπόρας, ο οποίος είναι και γνωστός ως Boras Corp, διαπραγματεύτηκε με απόλυτη επιτυχία συμβόλαια παικτών για τη Major League Baseball τα οποία του απέφεραν… 2,19 ΔΙΣεκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε να αναλογιστείτε το ποσό;

Είναι τριπλάσιο από το αντίστοιχο ποσό του σούπερ ατζέντη ποδοσφαίρου, του Ζόρζε Μέντες, που του απέφεραν οι πρόσφατες συμφωνίες για τους πελάτες του.

Ο Πορτογάλος, ο οποίος εκπροσωπεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου, με κυρίαρχο φυσικά αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο, «δεμένα» στα συμβόλαια που έχει επισυνάψει, έχει 727 εκατομμύρια δολάρια.

cristiano-ronaldo-jorge-mendes-1940x1254

Ο Μπόρας, σύμφωνα πάντα με το «Forbes», περιμένει να κερδίσει ακόμα 132 εκατομμύρια δολάρια από τις συμφωνίες που επίκειται να κάνει προσεχώς. Ο 63χρονος Καλιφορνέζος, γεννημένος στο Σακραμέντο όμως, εκπροσωπεί εννιά παίκτες του μπέιζμπολ οι οποίοι του έχουν αποφέρει περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που ακόμα δεκατρείς παίκτες από το πελατολόγιό του θα αποφέρουν στο γραφείο μάνατζερ που διατηρεί με επιτυχία, ακόμα 80 εκατομμύρια δολάρια.

446fernandezborastogether

Το deal του με τους Texas Rangers για τον Prince Fielder ύψους 214 εκατομμυρίων δολαρίων (τεράστια ποσά) ήταν το μεγαλύτερο που είχε επιτευχθεί ποτέ, ενώ ακολούθησαν αυτά των Chris Davis με τους Baltimore Orioles ύψους 161 εκατομμυρίων δολαρίων και του Jacoby Ellsbury με τους New York Yankees, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως ο Μέντες (ξεκίνησε το 1996) θεωρείται κορυφαίος στο ποδόσφαιρο εκπροσωπώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, απέχει ακόμα από το να γίνει και κορυφαίος ατζέντης του πλανήτη. Μόνο πέρσι υπολογίζεται πως έχασε από συμφωνίες η εταιρεία του περί τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Μιλώντας τώρα, αποκλειστικά για τους πλουσιότερους ατζέντηδες του ποδοσφαίρου στον πλανήτη, πίσω από τον Ζόρζε Μέντες, έρχεται ο Jonathan Barnett (9ος στην παγκόσμια λίστα), η εταιρεία του οποίου (Stellar Group Limited) εδρεύει στο Λονδίνο. Ο Barnett εκπροσωπεί 96 ποδοσφαιριστές (πέντε περισσότερους από τον Μέντες) και στη λίστα αυτών περίοπτη θέση έχει ο Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης. Η εταιρεία του έκλεισε συμφωνίες συνολικής αξίας 375 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τρίτος στη λίστα του ποδοσφαίρου και δέκατος παγκοσμίως είναι ο Μίνο Ραϊόλα. Πολυσυζητημένος, ιδιαίτερος, με ουκ ολίγους εχθρούς καθώς καταφέρεται κατά προπονητών και παικτών για να προωθήσει τους πελάτες του. Ο Ραϊόλα αυτό το καλοκαίρι πέτυχε τη μεγαλύτερη συμφωνία παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο μετακινώντας τον Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 100 εκατομμύρια λίρες.

archio-lipsis Ο Ιταλός πλέον (γεννημένος Ολλανδός) εκπροσωπεί 51 παίκτες έχοντας τη φήμη για την ικανότητά του να εντοπίζει τα νεαρά ταλέντα και να τα «δένει» στην εταιρεία του. Εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τον Βέλγο στράικερ της Εβερτον Ρομελού Λουκάκου, αλλά και τον Χένριχ Μιχιταριάν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα τρέχοντας συμβόλαιά του αξίζουν 354 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με το “Forbes”

1. Scott Boras (μπέιζμπολ)

2. Jorge Mendes (ποδόσφαιρο)

3. Sam and Seth Levinson (μπέιζμπολ)

4. Casey Close (μπέιζμπολ)

5. Jeff Schwartz (μπάσκετ)

6. Greg Genske (μπάσκετ)

7. Pat Brisson (χόκεϊ)

8. Tom Condon (αμερικάνικο φουτμπόλ)

9. Jonathan Barnett (ποδόσφαιρο)

10. Mino Raiola (ποδόσφαιρο)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή