Βέργος: Το ταξίδι από το Κιλκίς, στη… Μαδρίτη!

557

Ο Νίκος Βέργος απασχόλησε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες με το άκουσμα της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό, υπό τη μορφή δανεισμού από τον σύλλογο του Πειραιά, στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου θα αγωνίζεται ως επί των πλείστων με τη δεύτερη ομάδα των Ισπανών, την Καστίγια! Μάλιστα η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του νεαρού επιθετικού από τον Ολυμπιακό.

vergosreal1

Η ιστορία του 20χρονου, πλέον, ποδοσφαιριστή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αφού προέρχεται από την επαρχία και με τα χρόνια και φυσικά με τη δουλειά κατάφερε να φτάσει ψηλά. Στην περίπτωσή του όμως δεν υπάρχει αυτό το… σιγά-σιγά! Διότι ο Βέργος από μικρή ηλικία είχε ξεχωρίσει και αυτό το παρατήρησαν τόσο άνθρωποι στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία!

Από το Κιλκίς στη Βαρκελώνη, από εκεί στον Πειραιά και μετά σε Έλτσε και Μαδρίτη…

vergoselce1

ΤΟΥ… ΠΑΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ταξίδεψε ο Βέργος στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι για να υπογράψει και να αγωνίζεται πλέον στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεαρός και πέρσι έπαιζε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Έλτσε, επίσης δανεικός από τον Ολυμπιακό εκεί όπου σε 11 αγώνες σημείωσε 2 γκολ!

Ούτε όμως πέρσι πήγε για πρώτη φορά στην Ισπανία για να φορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια! Σε ηλικία μόλις 8 ετών ο Νίκος είχε ξεκινήσει και έπαιζε χάντμπολ, όπου πρωταγωνιστούσε κιόλας στους Πόντιους Κιλκίς με την απόδοσή του. Εκτός από το χάντμπολ είχε ασχοληθεί και με τον στίβο και στη συνέχεια το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που τον κέρδισε!

Η πρώτη του ομάδα ήταν η Δόξα Χέρσου και από εκεί πήγε στον Αλέξανδρο Κιλκίς. Κάπου εκεί όμως σταματάει η καριέρα του σε τοπικές ομάδες και αρχίζει το… ταξίδι. Μάνατζερ είχε ταξιδέψει στο Κιλκίς για να δει τον Νίκο να αγωνίζεται στο χάντμπολ, αλλά τελικά τον συμβούλεψαν να τον δει στο ποδόσφαιρο και «τρελάθηκε»! Αμέσως επικοινώνησε με ανθρώπους στην Ισπανία και πήρε τον Βέργο μαζί του στη Βαρκελώνη όπου και δοκιμάστηκε στην πασίγνωστη ακαδημία της Μπαρτσελόνα «Μασία».

Οι άνθρωποι της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα αμέσως έδωσαν θετική εισήγηση για την απόκτηση του Βέργου, κάτι όμως το οποίο δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί καθώς εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του ο Νίκος δεν μπόρεσε να παραμείνει στην Ισπανία. Η είδηση πως υπήρξε ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα ο οποίος δοκιμάστηκε στην Μπαρτσελόνα έγινε αμέσως γνωστή!

Με τον Ολυμπιακό να αρχίζει να τσεκάρει τον ποδοσφαιριστή από το Κιλκίς και να προγραμματίζει φιλικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη με τον Αλέξανδρο Κιλκίς, με τον Βέργο να μην έχει κλείσει ούτε τα 12 το 2009! Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον μικρό και ο τότε διευθυντής της ακαδημίας, Μπάμπης Ζελενίτσας, ταξίδεψε στο Κιλκίς και μίλησε με τους ανθρώπους του Αλέξανδρου Κιλκίς όπως και τους γονείς του παιδιού για την απόκτησή του και παράλληλα τη μετακίνησή του στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Ρέντη.

Όπως ήταν λογικό από τη στιγμή που ο μικρός είχε απασχολήσει την Μπαρτσελόνα, ενώ στο… παιχνίδι είχε μπει και μία ομάδα από τη Γερμανία, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν και εύκολες, αλλά η συμφωνία επήλθε και παράλληλα υπήρξε ο όρος όταν συμπληρώσει ο Βέργος το 16ο έτος της ηλικίας του να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο του Πειραιά, αναλόγως βέβαια και την εξέλιξή του! Κάτι το οποίο φυσικά και έγινε, αφού ο Βέργος έγινε επαγγελματίας στον Ολυμπιακό…

vergosethniki1

ΤΟΝ… ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!
Δεν ήταν όμως μόνο η Μπαρτσελόνα και η ομάδα από τη Γερμανία που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Νίκο Βέργο. Αλλά υπήρχε και άλλη μία ομάδα από την Ελλάδα και μάλιστα ήταν ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός!

Ο Αλέξανδρος Κιλκίς τότε ήταν σχολή του Παναθηναϊκού στο Κιλκίς και είχαν ενημερωθεί οι άνθρωποι των «πρασίνων» για τις εμφανίσεις και την αξία του Νίκου Βέργου. Ο Ολυμπιακός όμως από την πλευρά του ενήργησε γρήγορα και έτσι ο μικρός φόρεσε τα ερυθρόλευκα.

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 15 ΤΟΥ
Η εξέλιξη του Νίκου Βέργου στην ακαδημία του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε τότε που στο Ρέντη χαρακτήριζαν τον μικρό ως «το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε ηλικία μόλις 15 ετών αγωνιζόταν ως βασικός στους Νέους του Ολυμπιακού, ενώ με τους Εφηβους έναν χρόνο πριν ήταν μόνιμος σκόρερ και πανηγύρισε με το τμήμα των Κ17 δύο πρωταθλήματα και με τους Νέους στη συνέχεια άλλα 2, ενώ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση NextGen Series είχε προκριθεί με τον Ολυμπιακό στους «8» καλύτερους του θεσμού!

Να σημειωθεί πως στον Ολυμπιακό είχε ως προπονητές τους Μίλαν Πάβλοβιτς, Δημήτρη Τερεζόπουλο, Αλέξη Αλεξανδρή, Σίνισα Γκόγκιτς, Μπερντ Στορκ και Μπάμπη Ζελενίτσα.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ…
Όταν προπονητής των Νέων του Ολυμπιακού ήταν ο Σίνισα Γκόγκιτς, είχε στη διάθεσή του για την επίθεση τρεις επιθετικούς οι οποίοι έδειχναν ότι έχουν όλα τα φόντα να κάνουν καριέρα. Ο λόγος για τους Δημήτρη Διαμαντάκο, Νίκο Ιωαννίδη και τον Νίκο Βέργο.

Για αυτό και έπρεπε να τους χωρέσει όλους στην ενδεκάδα του! Έτσι έπαιζε και με τους τρεις στην επίθεση, αλλά δύο εξ αυτών αγωνιζόντουσαν στα πλάγια ως εξτρέμ. Δεν ήταν, λοιπόν, λίγες οι φορές που και ο Βέργος αγωνίστηκε στα πλάγια της επίθεσης και όχι ως σέντερ φορ. Κάτι το οποίο υιοθέτησε στη συνέχεια και ο Μπερντ Στορκ επίσης στους Νέους του Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας ουκ ολίγες φορές τον Βέργο στα πλάγια.

vergosgigs1

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Το 2014 ο Ολυμπιακός είχε περάσει στους «16» του Champions League και είχε νικήσει στο Καραϊσκάκη με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Στον επαναληπτικό αγώνα ο Μίτσελ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ» και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό του ματς, έκανε την έκπληξη και… έριξε στο χορτάρι τον Νίκο Βέργο σε ηλικία 18 ετών, αντικαθιστώντας τον Νταβίντ Φουστέρ!

Αυτό ήταν το ντεμπούτο του Βέργου στο Champions League και φυσικά η δική του επιβράβευση στην προσπάθεια που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχε καταφέρει να ξεχωρίζει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη και του Μίτσελ. Μάλιστα υπάρχει φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Βέργο δίπλα στον τότε αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ράιαν Γκιγκς!

vergosronalndo1

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ!
Το 2015 ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παραχωρήσει ως δανεικό τον Βέργο στην ισπανική Έλτσε όπου έπαιξε για 11 φορές και σημείωσε 2 γκολ. Ο προπονητής εκεί δεν του είχε δείξει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για αυτό και με κάποιες εμφανίσεις του ο μικρός είχε αναγκάσει τους φιλάθλους της Έλτσε να ασκήσουν κριτική για αυτό στον κόουτς!

Φέτος το καλοκαίρι ο μικρός… μεγάλωσε ακόμη περισσότερο ποδοσφαιρικά, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που απέκτησε τον Βέργο! Λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του πραγματοποίησε και το επίσημο ντεμπούτο του με την Καστίγια, αφού χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή για περίπου 20 λεπτά.

Δύο ημέρες μετά το ντεμπούτο του, το φως της δημοσιότητας είδε μία φωτογραφία του Βέργου από την προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης δίπλα στον σταρ της «Βασίλισσας» Κριστιάνο Ρονάλντο! Το όνειρο όχι μόνο κάθε παιδιού, αλλά και κάθε ποδοσφαιριστή να βρίσκεται δίπλα σε τόσο μεγάλους παίκτες όπως είναι ο Πορτογάλος!

Βέβαια αυτό που τονίζει ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του δεν είναι τίποτε άλλο από το «δεν έχει επιτευχθεί τίποτα, τώρα αρχίζουμε. Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα για τη συνέχεια…». Κάτι που δείχνει πως το παιδί, όπως και οι δικοί του άνθρωποι είναι προσγειωμένοι και ξέρουν ότι με τη δουλειά μπορεί να πετύχει ο οποιοσδήποτε πολλά πράγματα…

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ
Το γεγονός ότι ο Νίκος ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο δεν ήταν και τόσο τυχαίο. Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο υπήρχε στο… αίμα του! Αυτό γιατί ο μπαμπάς του Νίκου, Δημήτρης Βέργος, είχε αγωνιστεί επαγγελματικά.

Συγκεκριμένα, είχε παίξει ερασιτεχνικά σε Αναγέννηση Επανομής και Δόξα Χέρσου, ενώ είχε αγωνιστεί στη Β’ Εθνική με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και στην Α’ Εθνική με τον Απόλλων Καλαμαριάς. Μόνο η θέση αλλάζει, αφού ο μπαμπάς Βέργος έπαιζε ως χαφ και ο Νίκος στην επίθεση…

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή