Τρεις μύθοι τσακώθηκαν για μία φανέλα

3343

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που τα προσφέρει όλα! Σου βγάζει όλα τα συναισθήματα και αυτό είναι ίσως κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Που το κάνει τον… βασιλιά των Σπορ! Συγκίνηση, αγάπη, αντιπαλότητα, μίσος, στρες, σασπένς, άγχος, αλλά και σεβασμός! Έχουμε δει μεγάλες προσωπικότητες να μιλούν η μία για την άλλη με τα καλύτερα λόγια. Όπως για παράδειγμα τον Μπουφόν για τον Κασίγιας. Και το αντίθετο. Αλλά μία σκηνή που έχει μείνει στην ιστορία είναι αυτή του 2003. Αναφερόμαστε στον Ματεράτσι, τον Ζανέτι και τον Ανρί.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ της Άρσεναλ, τότε ήταν που… μεσουρανούσε. Έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε και ήταν στους κορυφαίους φορ του κόσμου. Ο Ζανέτι ήταν ο απόλυτος ηγέτης! Αρχηγός της Ίντερ για πολλά χρόνια και ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια προσωπικότητα. Πάντα στην εθνική Αργεντινής και ένα από τα κορυφαία δεξιά μπακ. Και ο Ματεράτσι είχε την φήμη του… αλήτη. Γνωστός για τα δολοφονικά του τάκλιν και την βρώμικη συμπεριφορά του. Αξέχαστο άλλωστε το σκηνικό με τον Ζιντάν το 2006, όταν στον αγώνα Ιταλία-Γαλλία (τελικός Μουντιάλ), ο Ματεράτσι προκάλεσε τον Ζιντάν και εκείνος τον κουτούλησε.

Το 2003 λοιπόν, η Ίντερ έπαιζε με την Άρσεναλ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς στην Ιταλία έχασε με 5-1 και στο δεύτερο στο Λονδίνο νίκησε με 3-0. Τελικά, έμεινε εκτός διοργάνωσης αφού τερμάτισε στην 3η θέση.

Στο 0-3 της Ίντερ, είχε εκτυλιχθεί μία απίστευτη σκηνή Σεβασμού! Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζανέτι με τον Ματεράτσι τρέχουν προς τον Ανρί. Βγάζουν τις φανέλες τους και ζητούν ανταλλαγή. Ο Ανρί, δέχεται. Αλλά ο Ματεράτσι με τον Ζανέτι αρχίζουν να… τσακώνονται για το ποιος θα πάρει τελικά την φανέλα. Τελικά αυτή την πήρε ο αρχηγός της ομάδας της Ίντερ, Ζανέτι. Ενώ πρέπει να σας πω ότι τότε, αρχηγός της Άρσεναλ, δεν ήταν ο Ανρί, αλλά ο μεγάλος Πατρίκ Βιεϊρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή