Τους έδιωξαν, αλλά τους πήραν πίσω με περισσότερα!

1459
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί ποδοσφαιριστές με αξία και ικανότητες δεν κολλάνε σε όλες τις ομάδες, για διάφορους λόγους. Έτσι, αποχωρούν για άλλες πολιτείες, ωστόσο έχουν υπάρξει και φορές που η προηγούμενη ομάδα τους αναγνωρίζει το λάθος της και τους ξαναπαίρνει πίσω, και μάλιστα με περισσότερα λεφτά. Τα παρακάτω παραδείγματα δείχνουν ότι αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό…

ΖΕΡΜΕΝ ΝΤΕΦΟΕ

jermain-defoe

Το 2004 η Τότεναμ πλήρωσε 6,5 εκατ. ευρώ στη Γουέστ Χαμ για να κάνει δικό της τον Ντεφόε, ωστόσο μετά από τρία χρόνια ο παίκτης πήρε μεταγραφή για την Πόρτσμουθ. Όμως, τα “σπιρούνια” τον επανέφεραν, αυτήν τη φορά πληρώνοντας 11,5 εκατ., σχεδόν τα διπλάσια από την πρώτη φορά! Να σημειωθεί ότι ο παίκτης έφυγε το 2014 από την Τότεναμ, για να επιστρέψει πάλι μετά από καιρό!

ΣΤΙΒΕΝ ΠΙΕΝΑΡ

steven-pienaar-everton-blackburn-rovers_3001138

Ο Νοτιοαφρικανός μέσος αποκτήθηκε από την Έβερτον έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο μετά από τρία χρόνια πήγε στην Τότεναμ. Στο Λονδίνο δεν έπιασε και επέστρεψε στο “Γκούντισον Παρκ” ως δανεικός. Μετά από έναν χρόνο η Έβερτον τον αγόρασε ξανά, αυτήν τη φορά για 4 εκατ. ευρώ.

ΓΙΟΥΝΕΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

4513360

Το 2007 η Τότεναμ τον αγόρασε με 8 εκατ. ευρώ από την Οσέρ, ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και έναν χρόνο μετά παραχωρήθηκε στην Πόρτσμουθ. Και πάλι, όμως, η Τότεναμ μετάνιωσε για την επιλογή της και… αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω, δίνοντας 1,5 εκατ. περισσότερα από την πρώτη φορά.

ΓΚΡΕΜ ΛΕ ΣΟ

98146

Ο παλαίμαχος αριστερός μπακ ξεκίνησε την καριέρα του στην Τσέλσι, ωστόσο το 1993 πωλήθηκε στην Μπλάκμπερν για 700.000, κάτι που αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του, αφού καθιερώθηκε και κατέκτησε τον τίτλο το 1995. Ωστόσο το 1997 αποφάσισε να επιστρέψει στους Λονδρέζους, οι οποίοι έσκασαν 7,35 εκατ. για να το κάνουν ξανά δικό τους.

ΠΙΤΕΡ ΚΡΑΟΥΤΣ

peter-crouch-stoke-stoke-city-harry-redknapp-qpr-queen-s-park-rangers-crystal-palace-548044

Μετά από εξαιρετικές σεζόν με Τότεναμ και ΚΠΡ, υπέγραψε το 2001 στην Πόρτσμουθ για 1,58 εκατ. ευρώ. Πέτυχε 18 γκολ σε μια σεζόν και η Άστον Βίλα τον αγόρασε για 5,2 εκατ. ευρώ. Έξι χρόνια μετά η Πόρτσμουθ τον πήρε πίσω για 9,5 εκατ., κατόπιν υπόδειξης του προπονητή Χάρι Ρέντκναπ, ο οποίος τον πήρε μαζί του και στην Τότεναμ στη συνέχεια, δίνοντας 7 εκατ.!

ΜΑΡΚΟ ΡΟΪΣ

reus

Άρχισε την καριέρα του στην Ντόρτμουν, ωστόσο κατέληξε στην Γκλάντμπαχ το 2009, πραγματοποιώντας φοβερές εμφανίσεις και προκαλώντας το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο επέλεξε να επιστρέψει στην Μπορούσια έναντι 12 εκατ. ευρώ.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΜΑΤΙΤΣ

2-48

Λίγοι θυμούνται ότι άνηκε στην Τσέλσι και συμπεριλήφθη στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Νταβίντ Λουίζ από την Μπενφίκα. Ωστόσο λίγα χρόνια μετά κατάφερε να τραβήξει εκ νέου το βλέμμα της Τσέλσι, η οποία έσκασε 17,5 εκατ. ευρώ κατόπιν εισήγησης του Μουρίνιο, τον Ιανουάριο του 2014.

ΝΙΚΟΛΑ ΑΝΕΛΚΑ

anelka

Η Άρσεναλ τον αγόρασε για 500.000 από την Παρί Σεν Ζερμέν, έμεινε δύο χρόνια στο Λονδίνο, στη συνέχεια έπαιξε και στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η Παρί έδωσε 24 εκατ. για να τον πάρει ξανά στις τάξεις της.

ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ

cescfabregasvalenciacfvfcbarcelonalaibamh6ebqn-l

Ποδοσφαιρικό προϊόν της ακαδημία της Μπαρτσελόνα, έφυγε το 2003 για την Άρσεναλ. Εκεί καθιερώθηκε και ανέβηκε πολλά επίπεδα. Μετά από 300 ματς με τη φανέλα των “κανονιέρηδων”, το 2011 οι “μπλαουγκράνα” αποφάσισαν να τον φέρουν πίσω έναντι 24 εκατ. ευρώ. Τώρα παίζει στην Τσέλσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή