Το τηλεφώνημα από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

3779

Η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν βρισκόμουν μακριά από το σπίτι μου. Στο Παλέρμο ήμουν καλά. Ο Λίπι με ήθελε ως τρίτη επιλογή για το Μουντιάλ και στη συνέχεια ήρθε η Βόλφσμπουργκ, μια εξαιρετική ομάδα, ένα περιβάλλον λίγο δύσκολο.

Στα 30 μου αισθανόμουν ένας ποδοσφαιριστής τελειωμένος, δεν είχα πλέον ερεθίσματα και αμυνόμουν ελάχιστα. Ήταν το 2011, βράδυ, σε δείπνο με μερικούς φίλους. Το τηλέφωνο μου χτυπάει αρκετές φορές, δεν απαντάω ποτέ διότι πιστεύω πως θα ήταν κάποιος από τη Βόλφσμουργκ, δεν είχα την νοοτροπία για να ακούσω κανέναν. Επιστρέφω στο σπίτι στις δέκα, κοιτάω ποιος είναι και ανακαλύπτω το νούμερο του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Τον ξανακαλώ:

«Άλεξ, σε ενοχλώ»; «Όχι Μπάρτζα, σε κάλεσα για να σου ζητήσω κάτι. Πως είσαι από πλευράς φυσικής κατάστασης»; «Όχι όπως όταν γίναμε πρωταθλητές». Γέλασε και στη συνέχεια μου ανέλυσε το σχέδιό του: «H Γιουβέντους μου ζήτησε να της προτείνω έναν αμυντικό για να έρθει εδώ και έδωσα το όνομά σου. Πρέπει να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να έρθεις εδώ, χρειάζεται η εμπειρία σου». Στο πρώτο λεπτό έμεινα χωρίς να πω λέξη. Παρακολουθούσα τον Ντελ Πιέρο να «καταστρέφει» τον κόσμο όταν ήμουν μικρός, να τον ακούω από το τηλέφωνο ήταν ένα τεράστιο συναίσθημα. «Δεν μπορώ Άλεξ, ίσως αποσυρθώ» «Τι; Θέλεις να αποσυρθείς; Έχασες το μυαλό σου; Κουνήσου διότι στο Τορίνο πρέπει να αναγεννηθούμε και ένας ηγέτης στην άμυνα όπως εσύ χρειάζεται». «Μα είμαι 30 ετών και δεν έχω καμία όρεξη για να παίζω». «Στα 30 σου έχεις επιθυμία να κάνεις αξιοπρεπείς σεζόν, έλα στη Γιουβέντους».

Δεν ευχαρίστησα ποτέ αρκετά τον Ντελ Πιέρο που έδωσε ένα νόημα στην καριέρα μου. Τα χρόνια με τη Γιουβέντους έχουν υπάρξει τα καλύτερα της καριέρας μου, έπαιξα σπουδαία παιχνίδια και δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα. Μιλάτε για τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα.. Η Γιουβέντους είναι μοναδική και κανείς δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει. Η Φιορεντίνα προσπάθησε να με αποκτήσει προσφέροντάς μου 400 χιλιάδες ευρώ περισσότερα το χρόνο και απέρριψα την πρόταση. Η καριέρα μου είναι αφιερωμένη σε αυτή την ομάδα.

Αντρέα Μπαρτζάλι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή