Το “στραπάτσο” των Άγγλων παικταράδων

643

Προκριματικά Μουντιάλ 1994 και το σύνολο των Άγγλων ήταν εξαίσιο. Κορυφαίους παίκτες της εποχής όπως Σίρερ, Ίαν Ράιτ, Γκασκόιν, Πλατ…!

Και εδώ θα μιλήσουμε για αυτή τη φωτογραφία.

Η Αγγλία εκείνη την εποχή είχε κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. Να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου και να πάρει τον τίτλο του Μουντιάλ. Για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1966.

Στις 31 Μαρτίου του 1993 έδινε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Τουρκίας. Και ενώ είχε κάνει μια οδυνηρή ισοπαλία η Αγγλία στην έδρα της με τη Νορβηγία (1-1), άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Έριξε 4 γκολ στο εντός έδρας ματς με τους Τούρκους, 6 γκολ στο εντός έδρας με το Σαν Μαρίνο και έπειτα έπρεπε να πάρει το “διπλό” στο “Κεμάλ Ατατούρκ”.

Βροχερός καιρός και οι προπονήσεις δύσκολες. Όμως το κλίμα ήταν καλό. Βλέπετε και τους δύο εκ των κορυφαίων της ομάδας. Τον Ίαν Ράιτ και τον Πολ Γκασκόιν να είναι μέσα στις λάσπες. Όμως, γελούν και έχουν ψυχολογία.

Και αυτό το βγάζουν και στο γήπεδο, λίγες ώρες μετά, αφού παίρνουν τη νίκη με 2-0 εκτός έδρας και η πρόκριση φαινότανε να έρχεται…

Όμως, η πορεία στη συνέχεια ήταν κάκιστη. Στο ιστορικό Γουέμπλεϊ με την Ολλανδία έρχεται το 2-2, στην Πολωνία έρχεται το 1-1 και στο Όσλο με τη Νορβηγία η ήττα με 2-0.

Κάπου εκεί, η πρόκριση χάθηκε. Το “στραπάτσο” έγινε πραγματικότητα και αυτοί οι παικταράδες έμειναν εκτός Μουντιάλ… Με την ταφόπλακα να μπαίνει τον Οκτώβρη όταν έχασαν από τους Ολλανδούς στο Ρότερνταμ με 2-0.

Ο προπονητής της Αγγλίας Graham Taylor στον αγώνα με την Ολλανδία.

Πολλοί, ακόμα και σήμερα, έχουν την απορία: Τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα αν είχε πάει στα τελικά του 1994 στην Αμερική; Μια ερώτηση που κανείς δεν μπορεί να την απαντήσει με σιγουριά.

  • Γκασκόιν, Πλατ και Ίαν Ράιτ ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ της ομάδας: Ο Πλατ είχε 7 γκολ, ο Ράιτ 5 και ο Γκασκόιν 4 και προσπάθησαν μαζί και οι τρεις να οδηγήσουν την ομάδα στα τελικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή