Το “ποίημα” του Ρόμπεν που σίγησε το “Ολντ Τράφορντ”

1161
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ο Άριεν Ρόμπεν δεν είναι ένας συνηθισμένος παίκτης. Ως Ολλανδός που είναι, διαφέρει σε πολλά πράγματα, όπως στη φαντασία, την ποιότητα και την κλάση. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου έχει φορέσει και άλλες βαριές φανέλες, όπως της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι, ωστόσο στη Βαυαρία έχει στεριώσει και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γκολ που έχει πετύχει με τη φανέλα της Μπάγερν ήταν στις 7 Απριλίου 2010, στο “Ολντ Τράφορντ”. Για τη φάση των “8” του Τσάμπιονς Λιγκ οι Βαυαροί αντιμετώπιζαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία νίκησαν στον πρώτο αγώνα στο “Αλιάντς Αρίνα” με 2-1, με την υπόθεση πρόκριση να μένει ανοικτή ενόψει της ρεβάνς. Μια ρεβάνς που ξεκίνησε σαν εφιάλτης για την Μπάγερν, όμως είχε τον φύλακα άγγελό της…

Οι “κόκκινοι διάβολοι” μπήκαν αφιονισμένοι στο ματς και προηγήθηκαν 3-0 με γκολ των Γκίμπσον (3′) και Νάνι (7′, 41′), παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα και τρομερή ψυχολογία και ρίχνοντας στο καναβάτσο την αντίπαλό τους. Ο Όλιτς μείωσε σε 3-1 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Η Μπάγερν ήθελε άλλο ένα γκολ και το πέτυχε χάρη στον… ιπτάμενο Ολλανδό της.

Στο 74′ ο Ρόμπεν περίμενε στα όρια της περιοχής και λίγο αριστερά, μέχρι που του ήρθε η μπαλιά. Χωρίς να το σκεφτεί εκτέλεσε με τη μία με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φαν ντερ Σάαρ. Ένα γκολ-ποίημα, δείγμα της τεράστιας κλάσης του Ολλανδού μεσοεπιθετικού, που πήρε από το χέρι τους Βαυαρούς και τους έστειλε στα ημιτελικά. Η Μπάγερν έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως έχασε καθαρά από την Ίντερ. Ο Ρόμπεν, όμως, ήρθε σαν από μηχανής θεός και σε μια έδρα όπως το “Ολντ Τράφορντ” η Μπάγερν στάθηκε όρθια και πήρε τη σπουδαία πρόκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή