Το μυστικό του Κόντε μέσα σε ένα… μπουκάλι μπύρα!

906

Κάθε προπονητής, πέραν των εμμονών του, έχει και τις τακτικές του τις οποίες ακολουθεί πιστά! Όχι «τακτικές ποδοσφαίρου», όπως πολλοί θα φανταστήκατε εύλογα, αλλά διάφορες πρακτικές που πιστεύει πως βοηθάνε τους παίκτες τους σε εξωγενείς παράγοντες. Πριν ή μετά τους αγώνες.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο για παράδειγμα, όταν είχε αναλάβει για πρώτη φορά την Τσέλσι είχε απαιτήσει να βάψουν τα αποδυτήρια των «μπλε»… κόκκινα. Τι κι αν του εξηγούσαν πως αυτό είναι το χρώμα είναι της Λίβερπουλ, ο Special One ήταν ανένδοτος. Ήθελε τα αποδυτήρια της ομάδας του να είναι βαμμένα σε κόκκινο χρώμα ώστε να είναι έντονο στα μάτια των παικτών του και να βρίσκονται στην εγρήγορση. Αντίθετα βέβαια, είχε πει ότι ήθελε κάτασπρα αυτά των φιλοξενούμενων για να χαλαρώνει το μάτι και το μυαλό.

3488f07300000578-3777743-image-a-2_1473248317565

Μία λογική έχει βέβαια αυτή η τακτική του Μουρίνιο. Καμία από την άλλη δεν έχει η απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ που απαγόρευσε στους παίκτες του να ακουμπάνε (όπως συνέβαινε χρόνια) το σήμα της ομάδας πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο που αναγράφει «This Is Anfield».

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα από την άλλη έχει συντάξει έναν ολόκληρο κατάλογο με απαγορεύσεις για τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι. Απαγορεύει τα αναψυκτικά, την πίτσα, το ίντερνετ, το σεξ για τους ποδοσφαιριστές του. Αυτή είναι η τακτική του. Στην Μπαρτσελόνα δε, είχε απαγορεύσει στους παίκτες του να πηγαίνουν στις προπονήσεις με τα σπορ (πανάκριβα) αμάξια τους. Μόλις είδε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την Enzo Ferrari, πολύ απλά… έγινε ο κακός χαμός.

fergie_1724312a_0

Πολύ πιο παράξενες τακτικές και πρακτικές είχε ο Πάολο Ντι Κάνιο που απαγόρευε στους παίκτες του να τρώνε έτοιμα φαγητά (fast food), κέτσαπ, να πίνουν κόκα-κόλα αλλά και να… τραγουδούν. Ο Ντέιβιντ Μόγιες, από την άλλη, το διάστημα που είχε περάσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απαγόρευε διά ροπάλου τα… πατατάκια. Πολύ πιο… στυλιστικά παράξενος, ο Φάμπιο Καπέλο δεν ήθελε οι παίκτες του να φοράνε σαγιονάρες και βερμούδες γιατί «δείχνουν ερασιτέχνες».

Στυλιστικά θέματα είχε και ο Άλεξ Φέργκιουσον. Δεν του άρεσε καθόλου η νέα μόδα με τα χρωματιστά, φανταχτερά παπούτσια. Δεν μπορούσε να τα απαγορεύσει στους άντρες, γιατί παίζουν συμβόλαια στη μέση με τις αθλητικές εταιρείες, αλλά το επέβαλλε στις ακαδημίες. Πρόσταξε να φοράνε όλα τα παιδιά μόνο τα κλασικά μαύρα παπούτσια.

maxresdefault

Ο Αντόνιο Κόντε από την άλλη είναι πιο… φιλελεύθερος. Ο Ιταλός είναι άλλωστε αυτός που κατάφερε να χαλιναγωγήσει τον Ντιέγκο Κόστα και να πάρει αυτό που απέτυχε ο Μουρίνιο. Τον καλύτερο εαυτό του οδηγώντας την Τσέλσι ολοταχώς για την κατάκτηση της Premier league. Πέραν βέβαια της επιεικούς αυστηρότητας, στα όρια του λογικού, ο Κόντε – σε αντίθεση με πολλούς προπονητές- δεν απαγορεύει την… μπύρα.

Ένα από τα μυστικά του, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, κρύβεται σε ένα μπουκάλι μπύρας.

3b4771e900000578-0-chelsea_star_diego_costa_was_pictured_with_a_beer_after_his_winn-m-2_1481708219555

Ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει ακράδαντα πως αν οι ποδοσφαιριστές του πίνουν ένα μπουκάλι μπύρα μετά τα παιχνίδια, αυτή τους βοηθάει ώστε να αναρρώσουν γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μετά από 90 λεπτά αγώνα.

Μετά το παιχνίδι μάλιστα με τη Γουέστ Μπρομ, οι φωτογράφοι «έπιασαν» τον Ντιέγκο Κόστα στα αποδυτήρια, να πίνει μπύρα, έχοντας προλάβει μόλις να βγάλει τη φανέλα του. έπινε μπύρα πριν καν ακόμα μπει για ντουζ. Ο ίδιος ο Ντιέγκο Κόστα μάλιστα, ανέβασε μία φωτογραφία στο instagram για να δείξει το βραβείο του, ωστόσο πιο δίπλα φαίνονταν το μπουκάλι μπύρας.

3b4771dd00000578-0-costa_later_uploaded_an_image_to_instagram_showing_his_motm_awar-m-1_1481708205422

«Μετά το παιχνίδι είναι καλό για την ενυδάτωση να πιεις μια κόκα-κόλα, μια μπύρα. Αλλά, μία…» είπε ο Αντόνιο Κόντε που συμπλήρωσε: «Είναι καλό να την καταναλώσουν γρήγορα μετά το παιχνίδι, όχι μία ώρα μετά».

Μην περάσετε βέβαια για… τρελό τον Κόντε. Ήδη τους έκρουσε το καμπανάκι ενόψει Χριστουγέννων. Είπε και ο ίδιος, πως δεν είναι από τους προπονητές που θα κάνουν υποδείξεις και θα πουν στους παίκτες του, «κάντε αυτό ή μην κάνετε το άλλο» ωστόσο τόνισε πως «προτιμώ να μείνουν στα σπίτια τους και να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους κι όχι να πάνε σε μεγάλα πάρτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή