Το ματς που μπήκαν 17 γκολ

515

Αν κάτσεις και ψάξεις στο ίντερνετ για ποδοσφαιρικά θέματα και ιστορικά ρεκόρ, θα πάθεις την πλάκα σου. Το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνεις ποτέ στη ζωή σου, είναι να πεις ότι “τα έχω δει όλα”. Ποτέ δεν τα έχεις δει όλα. Σε αυτό το κείμενο, θα σας γράψω για ένα παιχνίδι για το UEFA CUP Winners που είχε γίνει στις 13 Νοεμβρίου του 1963. Ο Αγώνας ήταν ανάμεσα στη Σπόρτινγκ Λισ. και τον ΑΠΟΕΛ και είχε διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Τελικό σκορ;

Εδώ σας θέλω…

16-1 υπέρ της Σπόρτινγκ (η μεγαλύτερη ευρω-νίκη στα χρονικά). Τώρα το θέμα είναι άλλο, όμως. Εγώ ξεκίνησα να ψάχνω για τον Μέσι, που θυμάμαι ότι έχει καταφέρει σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ να σκοράρει 5 τέρματα σε 90 λεπτά (επί της Λεβερκούζεν). Αλλά έπεσα πάνω στον Domingos António da Silva Mascarenhas, όπου σε εκείνο το 16-1 της Σπόρτινγκ επί του ΑΠΟΕΛ είχε πέτυχε 6 τέρματα.

Ένα από τα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί σε αγώνα ευρωπαϊκό. Να σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής 6 γκολ σε 90 λεπτά. Δεν είναι και λίγο, έτσι; Άλλοι σκοράρουν 6 τέρματα σε μία ολόκληρη χρονιά. Και έψαξα 2-3 πράγματα για αυτό τον παίκτη, και παρατήρησα ότι δεν ήταν το πρώτο όνομα της ομάδας. Δεν έπαιζε βασικός και χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρωτάθλημα, σε 3 χρόνια που έμεινε στον σύλλογο είχε 26 συμμετοχές και 12 γκολ. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Συνεχίζω και δεν θα μπορούσα να μη σας αναφέρω και τους άλλους σκόρερ εκείνου του αγώνα: Figueiredo (3), Ferreira Pinto (2), Augusto Martins (2), Mário Lino, Louro e Pérides (Sporting) / Solis Andreou (Apoel Nicosia)

Εδώ είναι και το βίντεο με το logo της Σπόρτινγκ. Αφού η ομάδα της Πορτογαλίας, αυτό το παιχνίδι το έχει σαν μία από τις πιο ιστορικές της στιγμές. Και λογικό. Όλες οι ομάδες θα μιλούσανε για αυτό με την πρώτη ευκαιρία.

  • Για την ιστορία, θα σας πω ότι εκείνη τη χρονιά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων! Είχε πάει στον τελικό με τη ΜΚΤ Βουδαπέστης. Ο αγώνας είχε τελειώσει 3-3 στην κανονική διάρκεια και έτσι έγινε επαναληπτικός, όπου νίκησε με 1-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή